Comentarii pe articolul Cati bani de buzunar trebuie sa ai pentru studii de top in afara tarii


Articolul dezinformeaza potentiali studenti romani care si-ar dori sa isi continue studiile la o universitate din strainatate

la 15 Martie 2010, ora 13:25
Articolul dumneavostra exagereaza cifrele si prezinta un sub titlul articolului care se numeste Cati bani de buzunar trebuie sa ai pentru studii de top in afara tarii, sumele necesare pt intreaga intretinere. Chiria intr-un oras din Marea Britanie, exceptand Londra e undeva intre 250 de lire si 350 de lire sterline in orase ca Glasgow, Edinburgh, Manchester, Liverpool si altele, iar aceasi suma poate sa fie echivalenta pt studiile in SUA la universitati de top. Costuriile mari a unor cursuri ca MBA se refera la costul cursului in sine, care e ridicat, dar la fel e si grupul tinta a univ care ofera aceast curs. Un MBA se adreseaza mai mult manageriilor de top si proaspetiilor absolventi de facultate, dat fiind faptul ca o mai buna intalegere a cursului necesita experienta practica. Daca vorbim de cursuri care nu stau sub denumira generica de MBA pretul unui masterat scade cu cateva mii in cadrul acelasi universitati iar costuriile cazare si masa sunt scazute in comparatie cu sumele pe care le expuneti d-voastra acolo. Pot sa spun ca am studiat si trait in SUA, iar acum sunt student de doi ani in Marea Britanie la o universitate de top. Taxele scolare pt un student din U.E. sunt gratuite la o universitate scotiana, sigurele costuri pe care el trebuie sa si le asigure sunt cele de intretinere, dupa cum a mentionat mai devreme ele nu sunt mai ridicate de 350 de lire pe luna chiria, iar ca bani de buzunar pt o luna intr-un oras britanic o suma de 150- 200 de lire sunt mai mult ca suficiente asta in cazul in care nu face excese de 'iesiri si distractii'.
Sper ca sumele prezentate de d-voastra sa nu descurajeze tinerii sa isi urmeze cursuriile la universitati de prestigiu din lume si sa faca o cercetare personala inainte de a se lasa dezamagiti sau mai bine zis descurajati de impasul financiar, iar daca ne gandim bine asta e ce ii impinge pe studentii romani sa isi urmeze cursuriile la universitati din SUA, Marea Britanie si alte state ale lumii. Un exemplu ar fi colegiul national Vasile Alecsandri din Galati care trimite anual elevii la universitati de prestigiu din lume, iar posibilitatiile multor copii care pleaca sunt limitate, cu siguranta nu multi nu si-ar permite sa acopere genul acela de costuri prezentate in articolul d-voastra.

Cu stima,
Razvan Balaban
Presedinte ale facultatii de Arte si
al asociatie studentiilor romani de la
Universitate din Glasgow
www.gla.ac.uk

  Inapoi la articolul Cati bani de buzunar trebuie sa ai pentru studii de top in afara tarii

Setari Cookie-uri