Comentarii pe articolul OTP Bank intra pe Facebook printr-o campanie de CSR


Spalarea imaginii sistemului bancar

Cristian Ducu la 18 Martie 2010, ora 07:22
Acesta nu este CSR, ci spalarea imaginii sistemului/companiei de servicii bancar. Sponsorizarile si donatiile nu sunt Responsabilitate Sociala Corporativa. Din pacate sunt multe companii in Romania care au inteles ca filantropia este CSR si atunci fac donatii in zonele defavorizate sau ca protectia mediului este CSR si atunci planteaza doi copaci. Din pacate, cei care se ocupa de CSR in Romania in marea lor majoritate sunt oameni din PR si comunicare, fara pic de know-how in domeniul Eticii in afaceri. CSR este parte din Etica in afaceri, si nu invers.

Pe de alta parte, sunt cateva companii aparute in anii anterior care promoveaza aceasta confuzie intre comunicare/imagine si CSR. Aceste firme sunt, la randul lor, populate de specialisti in comunicare, fara profesionisti in CSR. Mai mult, aceste firme pretind ca pot face un training de etica sau ca pot sa scrie un cod de etica, insa habar nu au despre ce vorbesc fiindca discursurile lor sunt pline de confuzii si erori pe care si un amarat de student nu le-ar face.
Madalina la 19 Martie 2010, ora 16:09
e sau nu CSR, mie mi se pare o initiativa laudabila...pentru ca acei copii chiar au nevoie de carti. ai idee cate scoli de la tara nu au nicio carte in biblioteca? cred ca pentru copiii de acolo conteaza mai putin etica in afaceri...

  Inapoi la articolul OTP Bank intra pe Facebook printr-o campanie de CSR

Setari Cookie-uri