Comentarii pe articolul Un nou mall se deschide in provincie. Ce urmeaza pentru piata de retail?


STA IN PUTINTA NOASTRA SA SALVAM ECONOMIA ROMANIEI

la 22 Martie 2010, ora 13:03
SA FIM REALISTI , ACUM!
Cu cat mai multe magazine, cu atat concurenta va fi mai mare, preturile (de comercializare) vor scadea si vor creste numarul locurilor de munca, acum cand suntem in criza economica.
Daca vom avea fabrici, de unde materii prime ieftine, si cu ce sa le aducem cand flota noastra comerciala a fost scuufundata? Si vom fi in stare (cu forta de munca ce necesita o calificare-in timp) sa fabricam produse care sa concureze ca pret, calitate si retele de distributie performante?
Produsele noastre pe care le fabricam, acum, sunt concuraate aproape in totalitate chiar pe piata romaneasca, dar mai ales pe alte piete!
De aceia in momentul de fata ne trebuie o "conducere economica" ferma, cu specialisti din toate domeniile economiei,
ascultata de "mediul politic", si care cunoscand potentialul de materii prime, materiale si resursele energetice, sa "croiasca" un plan de dezvoltare economica a romaniei in "doi pasi": un plan pentru dezvoltarea urgenta pentru prezent;
si al doilea plan pentru dezvoltarea ulterioara, printr-o pregatire exemplara a tuturor fortelor si resurselor si mai ales al organizarii activitatilor ce vor fi desfasurate.
Am lasat la urma ultima problema (si intrebare care va fi pusa): dar resursa financiara pentru a realiza dezideratele de unde le luam?
Avem posibilitatea de a accesa atat foondurile europene dar si o alta resursa (dar din anumite motiva) nu o pot face (inca)publica, decat in cazul cand voi considera ca cel (cei) care vor dori sa-mi fie parteneri doresc "reinvierea economiei romanesti"!
MAR DUM BAN

  Inapoi la articolul Un nou mall se deschide in provincie. Ce urmeaza pentru piata de retail?

Setari Cookie-uri