Comentarii pe articolul Intrebarea lui Isarescu: Ce bancher se aventureaza sa dea credite acum?


Ce bancher da credite.....

Agape Cristian la 23 Martie 2010, ora 17:33
... degeaba il injurati pe Isarescu... injuratii pe cei de la finante, pentru ca ei v-au inrobit nu BNR (rolul BNR e acela de a proteja economiile Romaniei pentru ca aceasta tara sa nu intre in faliment). Daca imi aduc bine aminte, guvernatorul BNR atentiona inca de acum 2 ani ca vom avea o criza economica (cam decand au inceput marile state)... partea proasta e ca am avut si avem un guvern de 2 bani care nu ia in calcul colapsul financiar in carte am intrat (nu stimuleaza intreprinzatorii prin reducerea taxelor, impozitelor, bonificatii la investitii, extindere, resurse umane, etc). Interesul lor este de a "trece momentul" prin ordonante care anuleaza legi, elaborarea de acte normative care nu au nici un efect decat acela de a inrobi si mai mult romanul. Nu am vazut la nici un guvern o strategie viabila pe termen mediu (5 ani) sau lung (10 ani) de a stimula productia, de a creste nr. de angajati, etc... si ce este mai rau nici o msura sociala care se impune in vremurile astea.
BNR prin reprezentantul ei, Mugur Isarescu consider ca si-a facut bine treaba si a tinut leul la o valoare la care sa mai avem inca identitate nationala.
Ceea ce mai trebuie facut in domeniul bancar, este acel lucru care sa ne permita sa rulam banii, adica dobanzi mici la credite care pot duce la relansarea economiei, si ...
... parerea mea....
.... obligarea bancilor la investitii (ma gandesc la cel imobiliar) prin a investi ele insele in mod direct... fapt care ar reduce destul de mult costurile (si chiar vor avea de castigat prin pret de vanzare/inchiriere si dobanda la creditare pentru achizitionare.


Asa ca.... criticile trebuie orientate in alta directie.

  Inapoi la articolul Intrebarea lui Isarescu: Ce bancher se aventureaza sa dea credite acum?

Setari Cookie-uri