Comentarii pe articolul Cum ar trebui schimbat Codul Muncii. Ce sugestii aveti?


Toate sunt discutabile

Bucur Silviu la 30 Martie 2010, ora 13:52
E riscanta concedierea unilaterala pentru Romania.
Si asa, cum e acum, in sectorul privat, salariatii sunt concediati fara prea multe discutii. Numai de la stat nu pot fi concediati usor.
Sumele pentru preaviz sau salarii compensatorii propuse sunt foarte mici, pentru situatia de criza actuala si nu se tine cont de varsta angajatului. La peste 50 de ani devine foarte greu ca cineva sa-si mai gaseasca un loc de munca.
Angajatorii din Romania, mai ales cei privati, nu respecta nici regimul de munca actual, adesea silind angajatii sa munceasca peste programul normal, fara plata de loc, nici nu se pune problema unei plati suplimentare conform actualului cod al muncii ...
Problema este complicata.
Nu inteleg de ce au nevoie de modificarea unei legi care nu este respectata nici asa cum este.
Iar prevederile despre care se vorbeste sunt numai in favoarea angajatorilor. Adica spre un fel de sclavagism legalizat.
Asta va deschide calea socialismului.
Cine-i opreste pe angajatori sa-si reorganizeze activitatea dupa actualul cod al muncii ?
Cine-i impiedica sa faca angajari pe criterii de competenta astfel incat sa nu mai fie in situatia de a concedia.
Forta de munca disponibilizata ii afecteaza si pe angajatori, pentru ca se vor obtine mult mai greu credite de catre angajati si tot mediul economic va suferi schimbari dramatice din lipsa pietei de desfacere ....
E de discutat ... mult.
Si de gandit mult.
Avocatii aia or fi ei faimosi, dar nu sunt avocati faimosi ai nici unui angajat ... ci numai ai angajatorilor.
Pentru ca numai ei au bani sa plateasca pentru asemenea opinii si sa sustina o campanie de presa in favoarea acestor idei.
Asta este lumea capitalista !
Iar la noi este o lume a capitalismului salbatic ...
Se pare ca nu putem arde etapele, chiar daca avem modele.
Pavel Cristina la 1 Aprilie 2010, ora 13:20
Dragilor, haideti sa fim seriosi!
In clipa de fata in mediul privat nu se ngajeaza decat in doua moduri. Fie te recomanda cineva si patronul te accepta, fie are nevoie de oameni si treci prin furci caudine ca sa-ti demonstrezi competenta altfel il ia pe cel de langa tine.

La stat e cam la fel.
Pai daca l-ai angajat pe X care ti-e ruda cum sa-l dai afara??? In schimb il dai afara pe ala care a venit pe bune. La privat, poate numai in marile companii sa se mai tina cont de codul muncii, ca in alea mici pleci de azi pe maine.

In schimb modificarea Codului Muncii cu datul afara fara motiv ar favoriza cu siguranta toate institutiile de stat conduse acum de dl Boc si acolitii sai. S-au imprumutat de la FMI pentru pensii si salariile proprii, ca sa fim seriosi in sistemul de stat cine are cele mai mari salarii si respectiv cheltuieli????
Si ca sa faca pe plac la FMI trebuie sa dea afara!! Pai cum daca nu-i lasa CM.
Asa il schimba si gata! Se fac patroni pe toate institutiile publice, ca doar mamicile si taticii lor le-au lasat mostenire aceste institutii.

  Inapoi la articolul Cum ar trebui schimbat Codul Muncii. Ce sugestii aveti?

Setari Cookie-uri