Comentarii pe articolul Cum ar trebui schimbat Codul Muncii. Ce sugestii aveti?


Codul Muncii trebuie sa fie mai flexibil

Sorin Cenciu la 30 Martie 2010, ora 16:15
Adevarata problema este Contractul de Munca. Eu militez pentru o solutie si mai radicala, desfiintarea contracutului cu durata nedeterminata, adica pana la pensie. Oare un angajat sta pana la pensie la o singura firma? Contractele ar trebui facute pe ani (sau luni, in functie de necesitati), si cu posibilitate de prelungire daca toata lumea este fericita. Guvernantii ar trebui sa realizeze odata ca firmele private fac banii pe care ei ii papa.
Toto la 31 Martie 2010, ora 10:47
Cand depui CV-ul pentru a te angaja in cadrul unei firme, angajatorul stie destul de multe despre tine ca persoana fiindca interviul are loc pentru a filtra persoanele aplicante, nu pentru a le alege pe toate. Sa nu mai zic ca sunt companii care au cate 5 - 6 sedinte in cadrul aceluiasi interviu, in care te intorc pe toate partile.

N-am nimic impotriva acestui lucru atat timp cat si companiile ar fi in stare sa prezinte proiectul la care si mediul in care lucrezi. Acea prima luna de munca menita de testare nu este degeaba deloc!

Problema este ca multi angajatori refuza acest lucru si nici macar nu pomenesc de un astfel de angajament. Pana la urma o afacere este una in care ambele parti sunt multumite.

Contractul pe perioada determinata este, la ora actuala in Romania, o mare porcarie. Mi se pare cea mai mare prostie sa te obligi singur sa muncesti un anumit numar de ani pentru o anumita companie din motiv ca timpul pe care il petreci acolo nu garanteaza absolut nimic despre performanta si productivitatea ta ca angajat.

Flexibilitatea si corectitudinea sunt directiile in care consider ca trebuie orientate lucrurile.
Sorin Cenciu la 23 Februarie 2011, ora 20:50
Ha, am facut un "search" pe numele meu si am dat de asta, dupa aproape un an. Nu mi-a venit sa cred. Dar vad ca acum problema cu Codul Muncii va rasturna Guvernul. Am vazut ca am primit si un raspuns, un raspuns bun. Dar, pt. Toto, orice firma serioasa o sa te informeze in legatura cu ce vor de la tine, de cultura organizotionala a firmei, smd. Dar, caci mai este un dar, sunt putine firme serioase pe meleagurile noastre. Da, asa este, te intorc pe toate fetele la interviu, dar si tu poti sa-i studiezi la randul tau. Si pana la urma tu ai ultimul cuvant. In tinerete, eu am trecut prin toate filtrele lor si cand mi-au facut oferta finala am ziz un mare"NU". Sa nu uitam, un contract de munca ramane un contract, si nimic mai mult. Nu este nicidecum un contract pe viata.

  Inapoi la articolul Cum ar trebui schimbat Codul Muncii. Ce sugestii aveti?

Setari Cookie-uri