Comentarii pe articolul Cum ar trebui schimbat Codul Muncii. Ce sugestii aveti?


ANGAJAREA

Sofronie Mircea la 30 Martie 2010, ora 19:28
Angajarea sa se poata face si pe perioade mai mici de o luna. Sa se poata face pe o zi, trei zile sau o saptamana. Am un restaurant de 200 locuri. Sambata am o nunta mare. Am nevoie de ospatari in plus doar pentru acest eveniment. Alt aspect, am o defectiune mecanica . Un mecanic foarte bun poate sa fie pensionar. Defectiunea necesita trei zile de interventie. Dupa actualul cod al muncii nu pot angaja pe o perioada mai mica de o luna chiar si part time. Si atunci ce fac? Angajez la negru, cu plata pe loc , fara nicio taxa platita la stat. De ce nu pot sa fac legal acest lucru. Organizez revelionul ,Angajez o muzica pentru o noapte si trebuie si trebuie sa le fac contracte la muzicanti pe 30 de zile , cand ei canta doar o noapte. Acum cum fac? Ii platesc la negru. As vrea sa lucrez in legalitate dar nu in conditiile actualului cod al muncii.
Adela la 31 Martie 2010, ora 07:02
De conventie cicila ai auzit?
Maria la 31 Martie 2010, ora 15:49
Oricum daca nu ai o cunostina , oriunde te duci nu esti angajat . Sau daca ai 47 de ani la fel. Pacat ca noi romanii suprtam umilintele din ziua de azi !
Iar daca totusi ai norocul sa fii angajat cu carte de munca , ai salariul minim pe economie., din care mai dai si pe transport si nu-ti mai ajung banii nici de mancare d-pai de altceva. Imi pare rau ca la revolutie s-a murit degeaba, E mult mai rau decat innainte.
Nastase Pavel la 31 Martie 2010, ora 16:18
Am inteles ca se poate lucra pe persoana fizica.Eu sunt bucatar si m ar interesa si pe mine acest aspect.Cred ca toti cei care sunt calificati ar putea ca [prestatori de servicii.
crysti21 la 31 Martie 2010, ora 18:02
in primul rand trebuie s amai mareasca salariile si s anu mai dea afara din angajatii
Zaiti la 31 Martie 2010, ora 18:47
de contract de colaborare ai auzit? dar voi "patroni"evitati pe asteaaa.

  Inapoi la articolul Cum ar trebui schimbat Codul Muncii. Ce sugestii aveti?

Setari Cookie-uri