Comentarii pe articolul Un restaurant pe saptamana: Ce mananca brasovenii si targumuresenii


Vreau sa adaug ceva

Cristian Gheorghe la 31 Martie 2010, ora 13:41
Draga George,

Mi-a facut placere sa citesc ultima ta cronica, cu restaurantele din Brasov si Tg Mures. Ca un fan al orasului Brasov-Kronstadt care ma aflu, si in calitate de client vechi al restaurantelor de acolo, as vrea sa fac urmatoarele observatii:

- Bella Muzica: tipul a deschis intai un magazin unde vindea CD-uri, la inceputul anilor 90, avea o vitrina la strada in acea cladire. Pe urma a facut restaurantul, iar la 5 ani diferenta a cumparat si restaurat frumoasa casa saseasca. De aici numele cu Muzica. Standardul servirii este remarcabil ridicat inca de atunci, cu chelner natural care vine la apasare de buton si cu atmosfera foarte placuta. Eu merg acolo intotdeauna ca sa mananc ciorba de fasole in turn de paine, facut de ei in casa, si, eventual, un burrito. Gulas-ul e bun de asemenea, iar desertul shomloi este remarcabil. Amuse-bouche-ul consta in nachos cu sos de salsa si /sau rosii, cu un paharel de palinca din partea casei.
- In ultimul an am rarit vizitele la restaurantul Bella Muzica (unde merg sa ma cazez si anul asta de Duminica Tomii, sa vad procesiunea Junilor) pentru ca am devenit si fan al Bistro delArte, care este situat aproape de Piata George Enescu, intr-una din cele mai vechi case din Bv (se poate intra si din Michael Weiss). Acolo poti gasi meniul pe doar o pagina, cu influente puternice de bucatarie franceza, cu preturi rezonabile, cu vinuri bune si atmosfera la fel de buna. Eu mananc de obicei supa de ceapa si diverse feluri principale, iar la desert imi e greu sa aleg intre cremshnit (ei spun ca e reteta austriaca originala, numai ca nu e asa: celebra prajitura este originara de langa granita austriaca, din Slovenia de azi (Bled, se pare au acolo o intreaga poveste si cateva locuri care fac cremschnit senzational) si nu arata ca acela, dar e foarte bun, oricum. Mai au si Sacher Torte si alte bunatati. Daca sunt cu prietenii, alegem sa incepem masa acolo cu Kir Royal de cele mai multe ori.
- Casa Hirscher eu nu ma mai duc acolo de patru ani, pentru ca am fost tratat foarte prost. Eram un grup de 12 persoane, am rezervat special ultima camera, cea cu masa rotunda, iar la sosirea in restaurant ne-au dat altceva, mai prost, spunand ca nu e adevarat ca au confirmat ultima sala. Acolo se adunasera niste prieteni de-ai casei, era evident ca venisera in utima clipa si ca se cunoasteau.


Cu amicitie,
Cristi

  Inapoi la articolul Un restaurant pe saptamana: Ce mananca brasovenii si targumuresenii

Setari Cookie-uri