Comentarii pe articolul Cum ar trebui schimbat Codul Muncii. Ce sugestii aveti?


Justitia e problema

Alexandru la 31 Martie 2010, ora 19:27
Problema este ca, oricat de bun ar fi Codul Muncii, daca se ajunge in instanta aici incepe circul !

Am fost concediat abuziv in urma cu un an, prin desfiintarea postului in timp ce ma aflam in concediu medical. Codul Muncii e foarte clar in privinta asta: este ilegala o astfel de concediere. Asa, si ce daca ?!
Am dat in judecata firma si am castigat pe fond, la Tribunalul Bucuresti. Firma a facut recurs la Curtea de Apel, Curtea de Apel a admis recursul (in baza unei declaratii false a administratorului firmei - alt proces, alta distractie...), a casat sentinta Tribunalului Bucuresti si a trimis dosarul spre rejudecare la acelasi tribunal. Cu alte cuvinte, Curtea de Apel m-a aruncat in urma cu 1 an - trebuie sa o iau de la capat. In tot acest timp, am cheltuit bani cu avocatul, desi serviciu nu mai am, deoarece in domeniul constructiilor nu s-au mai facut angajari.
Ca sa nu-mi fac prea mari sperante, administratorul m-a anuntat ca pana se va incheia procesul va desfiinta firma, trecand activitatea pe o alta firma.

Credeti ca, pentru o asemenea situatie este suficient sa fie perfect Codul Muncii ?! Instantele romanesti ne poarta pe drumurile tribunalelor ani de zile, ajungand ca dictonul "poti sa mori cu dreptatea in brate" sa devina cruda realitate.

  Inapoi la articolul Cum ar trebui schimbat Codul Muncii. Ce sugestii aveti?

Setari Cookie-uri