Comentarii pe articolul Cum ar trebui schimbat Codul Muncii. Ce sugestii aveti?


Dar abuzurile angajatorilor?

Cora Sebastian la 5 Aprilie 2010, ora 17:47
Firmele de avocatura vorbesc doar de "abuzul angajatului" sigur au fost bine platiti de unii angajatori, numai ca sa spuna asa ceva.In primul rand, multi angajatori fac abuzuri prin modul in care "scapa" de unul sau mai multi angajati,angajatul e obligat sa-si scrie demisia, de exemplu.Multi angajatori merg pe ideea ca"stau 100 la poarta firmei,unde te crezi?"
Clauza de confidentialitate,sau de loialitate, asa cum e prevazuta in codul muncii, este stipulata,dar recomand firmelor de avocatura sa vada care sunt conditiile pentru aceasta clauza, nu sa "uite". E vorba de plata unei indemnizatii minime de confidentialitate (loialitate).Asa ca, firmele de avocatura sa mai consulte legea, sa vada ca de multe ori se incalca cu mare tupeu drepturile angajatilor, nu se respecta programul de lucru, oamenii sunt chemati din sch.2 in sch.1 si spatiul e prea mic ca sa dau si alte exemple.
Un lucru e clar, sa nu creda angajatorii ca toti angajatii sunt prosti si nici firmele de avocatura. Codul muncii si legislatia aferenta trebuie aliniata la nivelul european, si cand spun legislatie aferenta ma refer la legea securitatii si sanatatii in munca. Numai bine la toata lumea.

  Inapoi la articolul Cum ar trebui schimbat Codul Muncii. Ce sugestii aveti?

Setari Cookie-uri