Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Au ajuns preturile locuintelor la un nivel realist?


Pretul locuintelor

Tanasa Dumitru la 7 Aprilie 2010, ora 12:36
Imi exprim opinia calificata ca nivelul actual al preturilor locuintelolor este la un nivel exorbitant de mare, nerealist si, in consecinta, activitatea de invigorare a pietei nu se va realiza ,atunci cand nivelul preturilor va mai scadea cu cel putin 35-40 la suta. In felul acesta nu vom mai iesi din piata internationala si investitorii straini se vor intoarce in Romania D ar si dezvoltatorii vor fi nevoiti sa se alinieze la preturile internationale, alfel vor da faliment toti si vor fi executati silit de banci,care asta si asteapta!!???
Stefanescu Cosmin la 7 Aprilie 2010, ora 12:49
Caut casa de cel putin 6 luni in Bucuresti. In realitate, la tot ce este nou si in zona buna, pretul este inca foarte mare. Am fost si am vizualizat mai multe apartamente noi, pretul este exact cel de acum doi ani, in EURO, si daca este sa calculam cat era euro acum doi ani si cat este acum, pretul este mult mai mare acum. In ceea ce priveste locuintele vechi, cel putin la ce ma uit eu, apartament de 4 camere, in jur de 100 mp utili, sunt mai mici dar in acelasi timp tot mari. Vanzatorii nu sunt dispusi deloc la negociere. Inca mai spera (si iti si spun acest lucru in fata) ca peste 6 luni o sa ia cat cere pe el. Inca nu s-a trezit nimeni, cred ca piata va ramane in continuare blocata (si sper acest lucru).

Singurul lucru de care imi este teama sunt oamenii care iau credite orbeste, care nu isi fac calculele bine, care nu se uita cat era EURIBOR acum 2 ani si cat este acum si ca pe termen lung (20-30 ani) poate ajunge din nou ca acum doi ani. Mai trebuie sa scada intrucat nu am vazut pana acum scoaterea masiva la vanzare de apartamente de catre banci. Probabil inclusiv ele se tem sa faca aceasta miscare pentru ca preturile lor se vor prabusi. In concluzie nici cei cu apartamente vechi, nici cei cu noi si nici bancile nu au ajuns in punctul in care sa nu mai aibe incotro. Cand vor ajunge, preturile vor fi cu 30% mai mici.
Geanta Horia la 7 Aprilie 2010, ora 13:28
Apartamentele vechi au in general suprafete mici, nu dispun de locuri de parcare, instalatiile sunt vechi, unele imobile sunt cu bulina. Imobiele necesita in general izolare termica si renovare. In general, preturile mi se par ridicate pentru ce ofera.

Asta nu inseamna ca pretul apartamentelor noi este la nivelul corect. In multe cazuri, pentru a "impresiona audienta", este afisat un pret pe mp fara TVA, iar suprafata este calculata incluzand tot ce se poate include (terase, spatii comune etc.). Un alt mod prin care clientului i se baga mana adanc in buzunar este prin intermedierea contractelor pentru utilitati.

Imi pare rau sa spun, dar in momentul de fata piata imobiliara din Romania este un haos, la care contribuie nu numai baietii destepti, ci din pacate si clientii neatenti si autoritatile (autorizatii emise cu intarzieri foarte mari in caz ca nu cotizezi cat si unde trebuie, planuri ce nu tin cont de arhitectura existenta ci doar de spaga data etc.).

Am primit oferte de la cateva ansambluri rezidentiale atat in toamna cat si acum si am observat ca au inceput sa creasca preturile. Apropo de acest lucru, cred ca o sa avem o criza de tip W de toata frumusetea (cel putin in domeniul imobiliar).
Marian la 7 Aprilie 2010, ora 21:35
programul prima casa a reusit sa scumpeasca artificial pretul locuintelor. bisnitarii din acest domeniu asteapta sa le pice din cer un prost caruia sa-i vanda cotete vechi la preturi fantastice .urmaresc din aproape acest fenomen si va recomand sa nu cumparati acum .economia nu s-a redresat inca iar somajul este in floare.sunt peste 100.000 de datornici la credite ipotecare . cine se mai incumeta acum sa ia un credit ?
poate un kamicaze .....
Balta Monica la 2 Mai 2010, ora 15:00
Nu toata lumea tb.sa fie propietar!In strainatate nici 10%nu sunt propietari----toti sunt chiriasi!

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Au ajuns preturile locuintelor la un nivel realist?

Setari Cookie-uri