Comentarii pe articolul IMM-urile: Impozitul forfetar nu trebuie introdus in vreme de criza


Corectati timpul

Munteanu Adrian la 9 Aprilie 2010, ora 13:35
Foarte corect ce spune domnul Nicolescu, dar nu inteleg de ce vorbeste la timpul viitor de impozitul forfetar, de ce recomanda sa nu se aplice aceasta forma abuziva de impozit in vreme de criza, cand el se aplica deja de un an si a pus pe butuci mii si mii de firme romanesti. Eu sunt unul dintre cei care am patit-o, detinand o editura. Desi am avut profit de numai cateva sute de lei, a trebuit sa platesc minimul impozitului forfetar cerut de stat, adica vreo 2.100 de lei. Neavand bani in firma, a trebuit sa fac acest lucru din salariul meu de bugetar. Din fericire mi-am pastrat serviciul. Daca ma axam numai pe activitatea de la editura, datorita marinimosului guvern roman acum eram fara serviciu, un muritor de foame.
Maria la 9 Aprilie 2010, ora 16:16
Aveti dreptate d-le Munteanu Adrian.
Legea prin care se aplica forfetarul din 2009 este INCA in vigoare.
Noi platim in continuare acest impozit pana se va abroga aceasta lege!
De ce se fac abia acum aceste presiuni pentru neaplicarea lui pentru cele 28 domenii si nu s-a facut nimic anul trecut cand erau in discutie o multime de firme mici , de familie, care reuseau sa traiasca cu ajutorul acestor firme si care acum sunt someri si datori la stat pe deasupra.
Ceea ce ar trebui facut este sa se scoata acest impozit zis minim , macar acum , astfel incat firmele care nu s-au inchis inca sa-si poata continua activitatea.

Pentru ASTA trebuie sa luptam acum, sa inceteze obligatia la plata a impozitului forfetar deja existent.
Maria
la 9 Aprilie 2010, ora 18:23
Domnilor pe mine m-au nenorocit,m-au incarcat pentru anul trecut cu 2867 Forfetarul ,la care a-mi aplica penalizari 74 lei desi nu am avut in a doua jumatate al anului nici un venit, nici anul acesta, si ma tine si blocat,nu pot sa ma suspend ca nu am palatit datoriile, iar in actele de la Finante , cei 2867 lei sunt inscrise ca profit. Atunci daca eu reinvestesc acest forfetar care FINANTELE al denumesc in acte profit de ce nu am voie. Profitul reinvestit nu ti-l ia statul . Unde-i dreptatea ? Nu mai pot face credit ca mi-au blocat conturile.
Statul este chiar asa de ORB de nu vede ce se antampla in ROMANIA ?
Croitoriu Lucian la 9 Aprilie 2010, ora 19:53
Foarte corect ceea ce spuneti d-nul Adrian M.. Am putea face scandal sa iesim in strada dar....specific romanilor le este frica sa faca acest lucru. Oare de ce? In alte tari daca nu sunt de acord cu legile lor ies in strada si fac scandal catre ei sa le aduca aminte ca noi i-am pus acolo sus.
De ex in italia voiau sa faca niste legi aspre pentru agricultori. Nu le-a convenit celor care muncesc pamantul sa ii rupa statul cu taxe si impozite si ce credeti ca au facut??? au iesit in strada si sa rezolvat problema.
Noua ne este frica sa iesim in strada asta este problema. Daca iesim in strada pierdem o zi de munca nu? Cam asa gandeste un intreprinzator mic care duce greul.
Am constat ca cei care au mai ramas in picioare cu firmele sunt INVESTITORI IN STAT. Iar banii care ii investim in stat sunt facuti praf de niste inconstienti care habar nu au sa cheltuiasca corect un buget.
Parerea mea este ca numai statul are de pierdut. Daca ar sti sa simulze firmele ar strange si mai multi bani la buget dar...las ca ii taxam pe altii.
Cate din intrerprinderile statului mai misca ceva? 2...3 pe ici pe colo care sunt in stare de faliment daca nu ar face statul infuzii de bani la ei. Savedem cat mai tine CFR-ul...pana la privatizare.
Cate firme private aduc bani la stat? MULTE.
Dupa parerea mea statul este egal cu 0.
Bafta in jungla tuturor!
Ruva Gabriel la 10 Aprilie 2010, ora 19:55
Statul este necinstit si incorect; cum ar putea fi altfel cu asa politicieni?
Silvia_Carmen Ghimpau la 16 Aprilie 2010, ora 10:06
Se poate lua impozit pe ceva ce nu se produce adica pe nimic?In Romania de azi se poate! Si noi romani ce facem?Astept propuneri sa reglementam noi situatia.

  Inapoi la articolul IMM-urile: Impozitul forfetar nu trebuie introdus in vreme de criza

Setari Cookie-uri