Comentarii pe articolul IMM-urile: Impozitul forfetar nu trebuie introdus in vreme de criza


Si altceva despre impozitul forfetar...

Vilau Victor la 9 Aprilie 2010, ora 14:12
As fi dorit ca persoanele care apara interesele IMM urilor, inclusiv domnul Nicolescu, sa fi aprofundat mai mult textul de lege privind impozitul minim in vigoare, daca se poate vorbi de asa ceva, permitandu-mi sa fac cateva remarci, la care, juristii din cadrul Consiliului Natioanal al IMM urilor sa dea un raspuns si anume:
- prevederea legala privind impozitul forfetar, in esenta stipuleaza ca in situatia cand impozitul pe profit este mai mic de cat impozitul minim stabilit in functie de cifra de afaceri din anul precedent se datoreaza impozitul minim;
- in calitate de practician in domeniu interpretez acest text de lege ca se aplica numai cand avem de a face cu un impozit pe profit mai mic decat impozitul minim;
- in cazul in care firmele au pierderi, prevederea legala privind impozitul minim nu mai are obiect, intrucat nu exista impozit pe profit (fiind mai mult decat evident ca daca nu este profit nu poate fi nici impozit pe profit, nemai putand avea loc o comparatie).
Si atunci de unde atatea interpretari si plata de impozit minim pentru firmele fara profit, fara activitate, suspendate, dizolvate, in lichidare, etc.
Neagu Ioan la 12 Aprilie 2010, ora 15:42
Dle Vilau ,

Cu respectul cuvenit ...eu sunt un mic intreprinzator care ma gandesc serios sa inchid firma .... Si pe langa mine mai raman someri inca 7 persoane...:( . Inteleg ca sunteti practician, dar vad ca nu prea vreti sa vedeti ce se intampla in lumea reala, nu in birourile supraincalzite si supersalarizate din zona guvernului si a atator autoritati ...In economia reala,... daca mai exista... , efectele introducerii forfetarului se vad deja foarte bine : foarte multe firme mici si asociatii familiale care aveau un profit lunar sub cei ~ 700 de Lei / luna , de ex. - s-au inchis . Inainte rezistau asa cum puteau, dar traiau si erau independenti de "sacul fara fund" , gaurit, al bugetului de stat . Nu erau someri si dadeau un mic impozit la stat . Dar erau pe plus, fie si cu un Leu pe luna.
Acum ca au fost falimentati cu aiureala asta ( pardon , prostia asta de impozit, sa o spunem pe cea dreapta ) , si-au inchis firmulitele si incarca bugetul asigurarilor sociale .... ce sa mai zic de cresterea masei de oameni care sunt sub limita de saracie. Chiar nu v-ati gandit ca pe termen mediu - lung masura nu va aduce bani in plus la buget ? Poate era chiar premeditata treaba asta si cineva merita sa raspunda ca a subminat bugetul de stat prin aberatia asta , un adevarat genocid fiscal !
Masura isi face simtite efectele si impotriva celor care au impus-o si toti bugetarii au de pierdut , se vede .
Mai luam bani de la FMI ca sa dam salarii la bugetari ? Se pare ca da !
Nu ne includeti si pe noi privatii aici, doar cu salariul minim , nu cerem minim 1500 de LEI / luna ca si altii , ....ca tot se face datorie publica pe care si noi oricum o vom plati oricum , ca cetateni ai Romaniei , nu ? Este just sa primeasca numai ei si noi nu ?




  Inapoi la articolul IMM-urile: Impozitul forfetar nu trebuie introdus in vreme de criza

Setari Cookie-uri