Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Sunteti de acord cu propunerea de inchidere a supermarketurilor duminica?


INCHIDEREA SUPERMARKETURILOR DUMINICA

Gheorghe Claudia la 9 Aprilie 2010, ora 20:20
DA, SUNT DE ACORD CU INCHIDEREA SUPERMARKETURILOR BA CHIAR SI CU INCHIDEREA MALL-URILOR DUMINICA - CU EXCEPTIA CINEMATOGRAFELOR SI A CELOR TIP FAST FOOD!!!! AM LUCRAT PE RETAIL SI STIU CE PATESC ANGAJATI DE LA ANGAJATORII STRAINI! DE EXEMPLU IN GRECIA DUMINICA SUNT INCHISE!!!!!!
Alex la 10 Aprilie 2010, ora 18:28
Repausul sptmnal

Art. 132. - (1) Repausul sptmnal se acord n dou zile consecutive, de regul smbta i duminica.
(2) n cazul n care repausul n zilele de smbt i duminic ar prejudicia interesul public sau desfurarea normal a activitii, repausul sptmnal poate fi acordat i n alte zile stabilite prin contractul colectiv de munc aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) n situaia prevzut la alin. (2) salariaii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munc sau, dup caz, prin contractul individual de munc.
Legi avem, pacat ca nu loe respecta nimeni.
Alex la 10 Aprilie 2010, ora 18:32
Art. 134. - (1) Zilele de srbtoare legal n care nu se lucreaz sunt:
- 1 i 2 ianuarie;
- prima i a doua zi de Pati;
- 1 mai;
- prima i a doua zi de Rusalii;
- Adormirea Maicii Domnului; (Legea nr. 202/2008)
- 1 decembrie;
- prima i a doua zi de Crciun;
- 2 zile pentru fiecare dintre cele dou srbtori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele dect cele cretine, pentru persoanele aparinnd acestora.
(2) Acordarea zilelor libere se face de ctre angajator.
Art. 135. - Prin hotrre a Guvernului se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unitile sanitare i pentru cele de alimentaie public, n scopul asigurrii asistenei sanitare i, respectiv, al aprovizionrii populaiei cu produse alimentare de strict necesitate, a cror aplicare este obligatorie.

Cate malluri au fost inchise de sarbatorile legale?
Care sunt mallurile care nu au avut program prelungit impus?
De ce legea zilelor libere nu se aplica si in cazul mallurilor?
Cate malluri au o hotarare de guvern in acest semn?

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Sunteti de acord cu propunerea de inchidere a supermarketurilor duminica?

Setari Cookie-uri