Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Sunteti de acord cu propunerea de inchidere a supermarketurilor duminica?


Un NU foarte ferm!

Mica Silvia la 9 Aprilie 2010, ora 21:40
Nu consider aceast propunere ca fiind o soluie pentru problemele economice ale micilor productori.
Consumatorii se reorienteaz ctre hypermarketuri pe baza unor alegeri. n ce msur se poate vorbi de monopol cnd i ntre marile magazine exist concuren( inclusiv cea referitoare la preuri)? Micile magazine de cartier i fac de multe ori aprovizionarea din hypermarketuri. Clienii buticurilor nu sunt cei care vizeaz raportul calitate-pre ci cumprtorii care sunt mai comozi( aleg un magazin mai aproape de domiciliu) sau care ajung acasa mult prea trziu pentru a se putea sincroniza cu orarul altor magazine.
Apropos, mare parte din micile magazine duminica in nchis. O s fac un proiect de lege prin care s le oblige s reglementeze duminica zi lucrtoare?
Se tie c weekendul este perioada de sptmn n care se nregistreaz cele mai mari ncasri. Proiectul de lege la care face referire domnul Valeriu Tabr nu m duce cu gndul la susinerea productorilor locali ci la ce fel de interese sunt de fapt n joc. Avnd n vedere c aceast idee, nedemocrat de restrictiv, nu afecteaz doar interesele supermarketurilor( gndii-v numai la tranzaciile pe card i comisioanele bncilor) ansele ca ea s fie pus n aplicare sunt extrem de mici.
Ce mesaj vrea de fapt Parlamentul s transmit retailerilor? Bau?

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Sunteti de acord cu propunerea de inchidere a supermarketurilor duminica?

Setari Cookie-uri