Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Sunteti de acord cu propunerea de inchidere a supermarketurilor duminica?


Profit Si Investitii In Alte Domenii

Suta Silviu la 11 Aprilie 2010, ora 16:29
Acest demers ar duce la cresterea timpului liber al cetatenilor si astfel ar creste alte domenii care in momentul de fata sunt in faliment sau aproape.
Adica:
Daca Duminica sunt inchise Supermarketurile si Mall-urile, va creste traficul si vanzarea de bilete la Teatru, ar creste traficul in zonele pietonale si la cafenelele din centrele oraselor, din librarii, galerii de arta sau orice alte activitati culturale si sociale care nu se petrec in astfel de centre comerciale si de care Romania in general, duce lipsa.

Cultura, indiferent de gradul sau de complexitate (opera, filarmonica, Pop Culture, etc.) are, in tarile occidentale, un indice de profitabilitate destul de ridicat incat sa trezeasca interesul investitorilor si in plus aduce un plus valoare culturalizarii si evolutiei cetatenilor di Romania.

Exemple sunt destule. In Austria de exemplu, muzeele din Viena sa zicem (Albertina) sunt finantate in mare parte de public, nu de stat, iar astfel expozitiile sunt de o calitate exceptionala, in cele mai multe cazuri. Fiind si realisti, nu toate galeriile si expozitiile sunt pentru toata lumea, dar 3 expozitii de genul Dali, Picasso si Rembrant ar sustine o expozitie de genul Jean Michell Basquiat sau Ingres.

Desi Mall-urile si Supermarket-urile ar pierde in prima faza, avantajele lor de Duminica s-ar transfera in restul de 6 zile din saptamana, iar domeniile expuse mai sus ar iesi din umbra si destul de curand ar intra pe profit.

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Sunteti de acord cu propunerea de inchidere a supermarketurilor duminica?

Setari Cookie-uri