Comentarii pe articolul Porsche Romania: Romania duce lipsa de specialisti cu pregatire tehnica


Ca de obicei, ne furam caciula...

Marius Popa la 17 Octombrie 2007, ora 09:51
Ca de obicei, ne furam caciula...
Da, nu ne dezmintim... Intr-un grotesc si traditional stil balcanic punem caruta inaintea boilor! Ne trebuie specialisti, cat mai buni si mai docili, dar nu avem ochi sa-i vedem! Ne trebuie totul importat, adus de "dincolo", daca se poate cu eticheta "Made in USA", si sintem multumiti, chiar daca se fabrica in China de fapt...
Sunt o multime de specialisti pe care nu-i vede nimeni, oameni care in decursul a zeci de ani s-au calit in miezul problemelor, si culmea, le-au si rezolvat. Ei, cei nestiuti de nimeni, care trebuiau sa rezolve probleme in lipsa asistentei "de la reprezentanta" sau a pieselor de schimb; acum, sunt numiti carpaci... Dar ei au reusit in decursul timpului sa rezolve prin experienta si stiinta ceea ce azi se rezolva doar schimband tot subansamblul, pe bani grei - sume aproape astronomice!
Cati nu ati dus un calculator la reparat si vi s-a cerut o suma enorma, in timp ce altul pur si simplu STIE CE SA-I FACA, si-l face sa mearga fara sa se cumpere o componenta?
Cati nu ati dus o masina de spalat la "specialistii de la reprezentanta" si vi s-a spus ca trebuie schimbat tot blocul electronic, care trebuie adus de dincolo... etc? Nu ati palit cand ati vazut ca suma depaseste jumatate din pretul masinii de spalat? Eu da... dar mai cunosc oameni care stiu sa gaseasca schema blocului eletronic si sa-i schimbe doar un condensator sau un circuit integrat, pe o suma de nimic!!
EI SUNT SPECIALISTII... dar sunt modesti, nu sunt bagati in seama, trec aproape neobservati. N-o sa-i vedeti in vile sau masini luxoase, pentru ca ei sunt prea pasionati de munca lor, n-au timp de figuri. Ei sunt si cei dati la o parte, scosi fortat la pensie sau in somaj fiindca sunt trecuti de 35 - 40 de ani.
Dar daca ati cunoaste evolutia carierei specialistilor ce apar la TV, ati gasi in spate un unchi, un socru, un parinte binevoitor care sa-i stearga mediocritatea din clasele mai mici cu o bursa pe bani publici la o universitate vestita... Odata ce ai CV beton... problema e ca si rezolvata. Ai intrat in clasa SPECIALISTILOR!
Ma tot gandeam in urma cu ceva timp, fara nici o rautate, daca copilul lui Prigoana, chiar daca e foarte dotat, ar fi prins o bursa de stat in State fiind doar un "...escu" oarecare.
Tare ma indoiesc... Dar mi-a lasat un gust amar sa auzi cum un om isi trimite pe bani publici copilul la studii si ii cumpara cadou un Lamborghini...

Politica de cadre o face clasa patronilor, minunata clasa a celor care mai ieri, majoritatea, duceau cu plasa rulmenti la Istambul... sau numarau intre degete ce mai ramasese de la UTC, PCR sau fondul Libertatea, la care subscriam toti. Daca ii cauti la foaia matricola, vezi ca majoritatea erau sub mediocri sau corigenti in scoala, iar diplomele facultatilor - a celor care au! - sunt cumparate de la institute de doi bani, unde taxele sunt cele care conteaza, ca diplomele se tiparesc pe banda.
Ei sunt cei care angajaza, ei dau verdicte daca angajatul este specialist sau nu...
Cel care evalueaza cunostintele unui om ar trebui sa stie chiar mai mult decat acesta, dar in Romania...
cine stie - face, iar daca nu stie, da indicatii...
Spor la vanatoarea de specialisti,
curand o sa-i aduceti din Bantukistan si o sa ni-i bagati pe gat!
Marian Iorgulescu la 17 Octombrie 2007, ora 21:48
perfect adevarat....nu stiu daca putea fi spus mai bine
Flaviu Ionut Colt la 28 Mai 2008, ora 10:05
De acord !!! In fapt tre sa sti cat mai putin iar CV-ul sa fie doveditor... Daca sti sau ai experienta, deja se pune problema salariului. Se doreste angajarea unor incepatori pe salariu mic, cu riscul de a strica "ciorba", si antrenarea acestuia. MAi bine 2 fara experienta cu salariu mic decat un profi cu salariu pe masura...

  Inapoi la articolul Porsche Romania: Romania duce lipsa de specialisti cu pregatire tehnica

Setari Cookie-uri