Comentarii pe articolul MY MUSICAL BOX: Genesis - Selling England by the Pound, 1973


Genesis

Thebanjoman Dan la 17 Aprilie 2010, ora 13:22
Pastisa pretentioasa pentru cine nu cunoaste....pacat!!!
Catalin Lascu la 18 Aprilie 2010, ora 10:25
Pai, e cam greu sa nu para o pastisa orice scriere despre grupuri sau albume despre care s-au scris deja tone de articole. E greu sa vii cu vreo idee noua, uneori si sa formulezi o fraza altfel de cum s-a mai scris. Sunt de altfel niste precizari la sfarsitul articolului.

Scopul acestor articole de muzica nu este catusi de putin sa demonstreze cat de bun cronicar e CL, ce autoritate in domeniu e , ce albume nemaipomenite si ce idei nemaiauzite are despre artist sau album. Si nici sa imparta lumea in cunoscatori si necunoscatori .

Recunosc deschis ca desi ascult aceasta muzica de peste 40 de ani, sunt departe de a fi un specialist in domeniu si probabil mi-ar mai lua inca pe atat pana sa stiu la fel de mult despre ea precum zecile de adevarati specialisti care posteaza pe net, unii nascuti mult dupa data lansarii albumului respectiv. De pilda - marturisesc cu umilinta -, nici acum, dupa ce am ascultat de vreo opt ori albumul doar saptamana trecuta si de cateva sute de ori in total, nu mi-e clar daca in unele secvente scurte vocea ii apartine lui Gabriel sau lui Collins, care in prima faza il "pastisa" pe primul uneori.

Incerc sa fac mai degraba un rezumat al parerilor, insistand mai putin pe propria parere. Oricum daca pierd atata vreme cu un album si il aleg inaintea altora, e destul de evidenta parerea mea despre el, nu?

E doar un hobby, imi place sa ascult albumele astea, sa impartasesc pareri despre ele, sa rememorez intamplari legate de ele, si mai ales imi place sa cred ca unele albume si formatii chiar merita sa revii mereu asupra lor si sa le faci cunoscute. Eu de pilda am inceput sa ascult muzica mai serios "abia" prin 69-70, cand Beatles se pierdeau deja in valul noilor veniti Led Zeppelin, Black Sabbath, ELP, Jethro Tull, Cream, etc. asa ca i-am descoperit abia vreo zece ani mai tarziu, mai mult din intamplare, si destul de inconsistent. Abia acum, ascultand remasters-urile in ordine cronologica, (cred ca) incep sa le inteleg cu adevarat muzica si sa-mi dau seama ce am pierdut.

Asa ca, atata vreme cat reactia cititorilor va fi predominant pozitiva, cat va exista interes pentru continuare, precum si un numar relevant de cititori care sa justifice postarea pe site, permite-mi te rog sa continui.

  Inapoi la articolul MY MUSICAL BOX: Genesis - Selling England by the Pound, 1973

Setari Cookie-uri