Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Impozite mai mari pentru locuintele din centrul Bucurestiului?


Procent de impozite pentru cei cu mai mult de o locuinta proprietate

Olimpia Mircea la 21 Aprilie 2010, ora 16:45
Nu impozitul in centrul Bucurestiului trebuie sa creasca .Acolo locuiesc si persoane cu venituri mici .As propune un procent care sa creasca in functie de de numarul de proprietati detinute . Daca o peroana poate detine 10 proprietati , poate plati si impozit diferentiat ...
-- Ela la 21 Aprilie 2010, ora 18:22
categoric
dar asta trebuie aplicat in toata tara si cu %
adica daca ai cinci terenuri arabile e una sa platesti pe suprafata
dar daca ai cinci apartamente de la 3 in sus sa creasca impozitul cu 20-50%
si sa se verifice si suprafata pe cap de vita furajata - adica daca locuiesti intr-o casa de 200 mp trei generatii cu catel si purcel e o situatie - iar daca casa e trecuta doar pe numele lui bunica (ca are scutiri/ reduceri la impozite) si ea de fapt sta intr-o cocina la tara atunci sa fie altfel taxata casa respectiva
la 22 Aprilie 2010, ora 08:06
Imozitul creste procentual cu numarul de proprietati! Se ajunge la a 4-a proprietate pana la 100%! Asta daca respectivele proprietati nu sunt inchiriate.Daca sunt inchiriate acest procent nu se mai aplica pentru ca prin contractul de inchiriere platesti impozit care este mult mai mare decat impozitul procentual(12.5% pe an din valoarea contractului)!
la 22 Aprilie 2010, ora 08:46
Legislatie care reglementeaza impozitarea procentuala:
"Ordonanta rep. nr. 36 din 01/30/2002....
Art. 5.

(1) Impozitul pe cladiri, in cazul persoanelor fizice, se calculeaza prin aplicarea cotei de 0,2% in mediu urban si de 0,1% in mediul rural asupra valorii impozabile a cladirii, determinata potrivit criteriilor si normelor de evaluare prevazute in anexa 1.

(2) In cazul contribuabililor mentionati la alin. (1), care detin mai multe cladiri cu destinatia de locuinta, altele decat cele inchiriate, impozitul pe cladiri se majoreaza dupa cum urmeaza:

a) cu 15% pentru prima cladire, in afara celei de la adresa de domiciliu;

b) cu 50% pentru cea de a doua cladire, in afara celei de la adresa de domiciliu;

c) cu 75% pentru cea de a treia cladire, in afara celei de la adresa de domiciliu;

d) cu 100% pentru cea de a patra cladire si urmatoarele, in afara celei de la adresa de domiciliu.

(3) Ordinea numerica a proprietatilor se determina in raport de anul dobandirii cladirii, indiferent sub ce forma, rezultat din documentele care atesta calitatea de proprietar.

(4) Contribuabilii care intra sub incidenta alin. (2) au obligatia sa depuna o declaratie speciala la compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei publice locale in a caror raza teritoriala isi au domiciliul, precum si la cele in a caror raza teritoriala sunt situate cladirile respective.

(5) Modelul declaratiei speciale mentionate la alin. (4) se aproba prin normele metodologice referitoare la impozitele si taxele locale.

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Impozite mai mari pentru locuintele din centrul Bucurestiului?

Setari Cookie-uri