Comentarii pe articolul Bancherii vs Boc: Comisionul de rambursare anticipata - eliminat sau doar limitat la 1%?


bancherii vs boc: comisionul de rambursare anticipata

Octavian Iliescu la 23 Aprilie 2010, ora 09:47
daca se reuseste eliminarea acestui comision va fi intr-adevar prima fapta buna facuta de Boc pentru noi, este incredibil ce avant si-au luat toate bancile si ce tupeu au sa ne ia si ultimul ban, s-au imbogatit pe spinarea noastra.
urmatoarea ar fi sa se impuna un plafon maxim al dobanzilor percepute la creditele acordate, dar deja a devenit un vis.
in Europa Occidentala nu au acest tupeu la dobanzi si comisioane pentru ca sunt puse la zid imediat, in schimb la noi e sat fara caini, concurs de furat, care fura mai mult acela este in varful piramidei.
nu se poate asa ceva, totul trebuie sa se incadreze in limitele bunului simt
Constantinescu Mara la 25 Aprilie 2010, ora 18:14
Initiativa ANPC si a Consiliului Concurentei , sustinuta de premierului Boc , daca va fi acceptata va fi o dovada ca legislatia romaneasca incepe sa fie in concordanta ce cea a Uniunii Europene si ca incepem greu, dar , sigur sa intram in Europa prin normalitate , ceea ce este foarte important pentru noi ca cetateni dar si ca tara.
Eliminarea comisionului de rambursare anticippata a creditelor este o prevedere legislativa vare se impunea de mult , pt. ca nu este normal sa fii penalizat de banca pentru situatia in care ii dai banii inapoi inainte de termenul contractual; mai mult , de cele mai multe ori , acesti bani provin din refinantari de la alte banci - prin urmare sistemul nu pierde .
Am avut un credit pentru nevoi personal la BCR si pe langa faptul ca plateam lunar un comision de risc de aprox. 130lei , cand am refinantat dupa un an acest credit din cauza acestui enorm comision pe care il plateam lunar , a trebuit sa platesc un comision de rambursare anticipata de 4,5% , conform interpretarii date de catre banca ; imprumutul era pentru 60luni , iar in contractul de credit se stipula ca in cazul rambursarii anticipate a creditului in primele 60luni voi plati acest comision de plata anticipata , dar contractul avea in cazul de fata o perioada maxima de 60luni si prin urmare , dupa parerea mea, nu ma incadram la aceasta prezedere abuziv introdusa pentru ca la contarctarea creditului era o perioada de promotie la care una din clauze era tocmai aceasta - fara comision de rambursare anticipata . Mai mult mi se pare abuziv sa introduci comision de rambursare pt . toata perioada de creditare , asA CUM ERA CAZUL MEU.
Cred ca ANPC ar trebui sa controleze mai des relatia "Clienti -Banca" in planul respectarii drepturilor consumatorilor , pentru ca de cele mai multe ori , bancile nu ne trateaza ca persoane care le aduc profit ci ca pe niste debitori care ajung la mana lor din lipsa mijoacelor financiare si orice clauze vor fi introduse in contractele de creditare , ele vor fi acceptate de debitor , pe principiul , ca oricum "au nevoie de banii nostri si prin urmare vor accepta tot ceea ce noi le impunem " .
Este increditibil ca un client sa fie indus in eroare de banca sa si mai mult sa fie supus unui tratament discriminatoriu celui aplicat oricarui alt consumator/client european dintr-o alta tara UE pentru ca nu trebuie sa uita ca majoritatea bancilor prezente in Romania sunt filiale/sucursale ale unor grupuri bancare ce isi au sediul central in alte tari din UE.
Cred ca trebuie ca aceste institutii financiare sa se alinieze la prevederile / practicile europene comunitari si statul , respectiv BNR trebuie sa gaseasca mijloacele/parghiile necesare sa impune respectarea acestor prevederi .

  Inapoi la articolul Bancherii vs Boc: Comisionul de rambursare anticipata - eliminat sau doar limitat la 1%?

Setari Cookie-uri