Comentarii pe articolul Fondurile europene - Solutia Romaniei pentru iesirea din criza?


"Fondurile europene - Solutia Romaniei pentru iesirea din criza?"

Atanasescu Silvana la 26 Aprilie 2010, ora 09:49
Problema la noi nu este numai faptul ca aceste fonduri sunt privite de guvernantii nostri ca niste ajutoare sociale, dar eu cred ca problema la noi sunt insasi Programele de dezvoltare si negocierile care -au facut pentru contracterea acestor fonduri. Nu este posibil ca sa nu existe o masura pentru dezvoltarea sistemului de sanatate (de stat, privat). Este strigator la cer, masura aceea pentru spitale care exista in Programul Operational Regional este atat de limitativa incat nici nu poate fi luata in considerare.
Apoi sa stiti ca IMM-urile nu sunt prea avantajate de aceste fonduri, cauti mult pana reusesti sa gasesti ceva pe care sa te potrivesti. Cele mai avantajate sunt APL-urile, doar ca problema lor este ca nu au banii necsari cofinantarii si atunci nu acceseaza fonduri, iar singura posibilitate de a avea fondurile necesare cofinantarii prin partenerialtele public-priat, nu se poat realiza pentru ca acestea nu sunt eligibile.
Asa ca, aici trebuie lucrat si corectat, daca se mai poate. Toata lumea este de acord ca nu poti face nimic fara aceste fonduri structurale, doar ca sunt multe situatii in care vrei sa faci lucuri mari si chiar necesare, dar te vezi nevoit sa renunti p entru ca nu ai ce fond sa accesezi pentru ca fie investitia ta este neeligibila, fie tu ca societate esti neeligibil, sau, ce-i mai rau, domeniul tau de acctivitate este neeligibil.

  Inapoi la articolul Fondurile europene - Solutia Romaniei pentru iesirea din criza?

Setari Cookie-uri