Comentarii pe articolul Ministrul Economiei ii invita la discutii pe cei preocupati de Rosia Montana


Numai cu tehnologie romaneasca !

Rogati Vlad la 26 Aprilie 2010, ora 19:07
Atata vreme cat noi insine nu vom dispune de o tehnologie corespunzatoare extragerii in conditii de maxima protectie a mediului ar fi un sacrilegiu istoric sa ne atingem de acest tezaur.
Aceasta comoara a pamantului romanesc nu ne-a fost lasata nicidecum noua de mii de ani pentru a o oferi pe tava unor dubioase companii straine.
Guvernul ar trebui sa fie interesat de dezvoltarea cercetarii stiintifice romanesti astfel incat sa ajungem la o extractie proprie 100 % . Consider ca la peste 20 de ani de la evenimentele sangeroase din decembrie 1989 ar fi curata blasfemie fata de cei morti atunci daca vom demonstra inca odata aceeasi naivitate puerila ca si in cazul inmormantatei afaceri MEGAPOWER pentru care nimeni n-a fost tras la raspundere !
Bijuteriile vechi de familie nu se amaneteaza pentru a face un chef de pomina cu vecinii ci se depun in seifurile bancilor pentru a fi purtate cu mandrie de toti urmasii urmasilor nostri numai la ocazii potrivite.
Am totala convigere ca in aceasta tara se mai poate gasi inca acum sau in viitorul apropiat atata inteligenta inginereasca pentru valorificarea integrala a acestei fabuloase resurse naturale numai in beneficiul statului roman si al companiilor private autohtone.
Ar fi suficienta lansarea unui concurs de proiect de exploatare deschis tuturor specialistilor romani aflati acum atat in tara cat si in intreaga lume la institute de mare prestigiu !

  Inapoi la articolul Ministrul Economiei ii invita la discutii pe cei preocupati de Rosia Montana

Setari Cookie-uri