Comentarii pe articolul Isarescu: Admiterea in zona euro va fi mai dificila


isarescu

la 28 Aprilie 2010, ora 18:06
Dl. isarescu reaminteste celor interesati ca propunerea de adoptare a monedei eoro de partea romana este 2015, decalata fata de 2012/2013, cea initiala. Raporteaza aceasta, la grava criza a greciei, indirect facand trimiteri la situatia tari noastre si ptr. a maximaliza analiza la grava incompetenta guvernamentala. Ce omite, voluntar domnia sa, este ca problemele UE se cronicizeaza, si ca orice problema, includ aici si pe cea a greciei, i-si gasesc f. greu solutiile. In locul unui organ dinamic, cu viteza mare de reactie la provocariile acestor timpuri, UE ramine pe osatura anilor "50, comunitate otelului si carbunilor, piata comuna, a vizionarului Schuman. Acestea ar fi directiile de reflexie si actiune pe termen scurt/mediu/lung. Salutari, toate cele de bine, cornel.
Costin Constantinescu la 28 Aprilie 2010, ora 21:48
cel de mai sus se pare ca are gandirea comunizata,probabil absolvent al academiei stefan gheorghiu.niciodata nu s a amintit de intrarea in zona euro mai inainte de 2014.este normal sa te duci in 2015 daca nu esti pregatit.uniunea europeana este cea mai puternica economie a lumii,euro va deveni cea mai tare valuta.grecia e un caz izolat,uniunea il va rezolva in cel mai scurt timp.
Craciun Marin la 1 Mai 2010, ora 16:25
Este indiscutabila opinia guvernatorului Isarescu, mai ales c ofer explicaii de natur logic i se bazeaz pe argumente tiinifice. Dincolo de faptul ca este un bun cunosctor al mecanismului care vizeaz admiterea n zona euro, a demonstrat de-a lungul vremii c interveniile sale sunt extrem de serioase i intuitive. Prognoza pentru anul 2015 mi se pare una realist n condiiile unei economii globale tot mai evidente, ceea ce ne permite s fim oarecum optimiti n ceea ce privete Romnia i noul ei rol n spaiul euro. Perspectiva dezvoltrii pe termen lung poate fi asigurat folosind o unitate de schimb, cum este euro , foarte puternica. Politica monetara a UE este inta rii noastre, ntruct politica monetara naional monetara trebuie sa fie n concordanta cu cea european. Fr ndoial c aceasta depinde de drumul pe care-l parcurge econonomia romneasc n urmtoarea etap. Guvernatorul prin intervenia sa atrage atenia executivului asupra nevoii de dislocare a economiei, lansarea investiiilor n plan intern dar i atragerea de investitori strini noi, prin asigurarea unei stabilitii n ceea ce privete spaiul nostru economic , prin reduceerea fiscalitii i crearea de noi locuri de munc .
Asadar, n opinia mea criza din Grecia este un test de operativitate de care trebuie sa dea dovad UE, prin intermediul instituiilor specializate, n sensul gsirii soluiilor cele mai eficiente pentru limitarea crizei din aceast ar membr a UE i crearea unei bune practici n susinerea i a altor state aflate n aceeai situaie. Marin Craciun

  Inapoi la articolul Isarescu: Admiterea in zona euro va fi mai dificila

Setari Cookie-uri