Comentarii pe articolul Metro scapa de insolventa, dupa o intelegere cu Tonelli


Metro ruleaza banii furnizorilor

Musu la 9 Iunie 2008, ora 21:38
Metro ruleaza banii furnizorilor
Toata aceasta actiune este doar varful unui aisberg. Metro este un vampir pentru marea majoritate a furnizorilor sai. Platile sunt intarziate sau blocate cu orice ocazie si sub orice motiv sau pretext. Cu aceste intarzieri se obtine de fapt o majorare a termenelor de plata convenite. De aici lichiditati din care Metro traieste bine merci.
Mai departe tine de marimea, importanta si potenta fiecarui furnizor. Si mai ales daca si cum s-a uitat pe ceea ce semneaza. Multi din cei mici n-au avut nici o sansa, si-au spat propria groapa. Faliment. Nimic nou. Pentru cei mai mari relatia este o lupta zilnica de gherila. Parteneriatul este o gluma de fatada, cel putin in Romania, unde "ne-am dat de curand jos din copac" (asa se vede din Vest).
In concluzie ceea ce s-a intamplat este absolut normal. Unul dintre "parteneri" n-a mai rezistat bataii de joc si si-a mediatizat problema. Cu riscul de a nu mai lucra niciodata cu Metro. "Intelegerea" are un singur rol: de a cosmetiza obrazul patat al lui Metro.
Cristi Ciocan la 10 Iunie 2008, ora 15:19
mi se pare ca domnul TIRIAC are lipsa de lichiditati si averea lui estimata la cateva miliarde de euro este cam praf in ochi
Ovidiu Tuduce la 16 Iunie 2008, ora 00:37
din pacate aceasta este practica marilor firme: pe langa intarzierea platilor de facturi, uitati-va si cu cat isi platesc angajatii din fata, casierele si restul "lucratorilor comerciali". uitati-va la orarul marilor firme de retail in perioada sarbatorilor, e deschis non-stop. isi bat joc de angajati. numai la noi isi permit luxul de a face cum vor ei programul.
ati vazut in Vest, in Germania, de exeplu vreun magazin deschis non-stop? in afara de benzinarii, nu gasesti nimic deschis dupa ora 20.00.
asta este economia de consum "impusa" de marii retaileri.
Dana Chisu la 22 Iunie 2008, ora 12:53
Ca si furnizor activ METRO, de peste 3 ani, din pacate pot sa intaresc 100% cele afirmate de Musu. Platile sunt intarziate sau blocate cu orice ocazie si sub orice motiv sau pretext. Cu aceste intarzieri se obtine de fapt o majorare a termenelor de plata convenite. Totul porneste de la intarzierea afectuarii receptiilor la magazine. Iar conform cintractelor, termenul de plata curge de la data NIR-ului e receptie. Tot sistemul este facut astfel incat lejer pelungesc termenele de plata cu 50%. Daca la control facturi gasesc totul in regula, recurg ei la o "greseala" de a bloca platile datorita unor "diferente de facturare". Pana te duci pe sistemul lor intern, si iti dovedesti adevarul, ca sa se elibereze facturile respective spre plata, mai trec 20-30 zile. Bineanteles nu platesc penalizari pentru faptul ca folosesc banii furnizorilor gratis, fara a plati dobanzi. La rulajul lor castiga anual zexi de milioane de Euro, numai din aceste intarzieri. Dar totusi, sa nu generalizam. La HORNBACH, Mr.BRICOLAGE sau KAUFLAND platile sunt "la secunda", si sunt parteneri de afaceri extrem de corecti. Deci problemele cu METRO tine de sistemul lor intern care este proiectat pentru a recurge la fraude si desconsiderare totala a furnizorilor.

  Inapoi la articolul Metro scapa de insolventa, dupa o intelegere cu Tonelli

Setari Cookie-uri