Comentarii pe articolul Isarescu: Nu poti sustine 6 milioane de asistati social cu 4 milioane de lucratori


Pensionarii nu sunt asistati social, ci oameni care au contribuit la fondul de pensii zeci de ani

Radu Berdeanu la 7 Mai 2010, ora 11:49
Daca guvernul si BNR ar fi contribuit la dezvoltarea Romaniei pentru a nu ajunge in situatia actuala, daca cresterea economica s-ar fi datorat cresterii productiei si nu consumului pe bani imprumutati (si care vor trebui returnati cu dobanda), pensionarii nu ar mai fi fost considerati "asistati" ci ar fi beneficiat de rezultatele investitiilor pe care ei le-au facut prin contributiile lor lunare timp de zeci de ani la fondul de investitii numit "stat".

Daca guvernele de dupa revolutie au fost de o calitate slaba, nu pensionarii sunt de vina. Ei au contribuit si nu cu bani putini (daca facem o comparatie cu alte tari), iar pentru acele contributii ei trebuie sa isi primeasca pensiile cuvenite si nu reduse sau impozitate ca un castig oarecare, fiindca ele sunt obtinute din alte castiguri care le-au fost o data impozitate.
Florin Burlacu la 9 Mai 2010, ora 17:00
domnule radu sunt atatea feluri de pensionari in aceasta tara ca nici nu iti vine sa crezi. de cei pensionati pe caz de boala care unii muncesc de le sar capacele pe unde pot ce zici? le luam pensia ca au incalcat legea? si pe deasupra ii punem sa si rerurneze banii. eu sunt bugetar dar sunt realist. nu pot avea un salariu de 2000-3000 lei daca prietenii mei (cu acelasi nuvel de pregatire) care lucreaza in mediul privat castiga 600-700 lei maximum 1000. ce facem cu cei care au contribuit la fondul de pensii vreo 15 ani? cat timp le dam pensie? 10, 15, 20, de ani sau pana mor? ce facem cu cei care beneficiaza de 2-3 forme de ajutor sacial? pentru cat timp le acordam ajutorul? eu as opta ca aceste ajutoare sociale sa se acorde pe o perioada de maximum 5 ani. sa vezi ce or sa munceasca romanii nostri si nu vor mai sta cu mana intinsa. oricum mai sunt multe aspecte care multi le trec cu vederea. cu respect

  Inapoi la articolul Isarescu: Nu poti sustine 6 milioane de asistati social cu 4 milioane de lucratori

Setari Cookie-uri