Comentarii pe articolul Care este nivelul TVA in statele Uniunii Europene


TVA Diferentiat

Leinad la 7 Mai 2010, ora 15:17
De ce nu spuneti domnilor si despre TVA-ul diferentiat la produsele de baza (alimente), medicamente si locuinte nou construite care in majoritatea tarilor din UE nu depasesc 10%.
Sa nu mai spunem de cazul Andorei unde TVA este de .... 3%. (e drept nu face parte din UE), dar tot in Europa este... O crestere de 5% (adica TVA de 24%) nu ar fi adus la buget sume mai mari... si asa sunt destule firme mari datornice care nu-si platesc TVA-ul la timp si sa nu mai spunem de datoriile pe care le are statul catre firme la rambursari de TVA. Ori, tocmai asta doreste statul acum... sa adune banii pentru plata pensiilor si salariilor pe termen scurt (cateva luni) iar pe termen mediu (pana la sfarsitul anului) sa-si plateasca arieratele (datoriile catre firmele private), fapt ce va duce automat la relansarea economica.
Cam tarziu decizia luata, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Apropo, in ultimii 4 ani salariile bugetariile au crescut in medie cu 70%.... pe cand cele din privat doar cu 15%. Acum se va reveni cat de cat la normal. Ce trebuie facut insa, este o reducere a salariilor, pensiilor si ajutorului de somaj diferentiat... adica cei care au salarii (pensii, ajutor de somaj) sa li se ia un procent mai mic (de exemplu 5%) iar cei care au mai mult (intre 15 si 35 % in cazul salariilor) si intre 7-15% in cazul ajutorului de somaj. Sa nu uitam, frati romania ca exista pensii si ajutoare de somaj de peste 5.000 RON, venite toate din sistemul bugetar nu din cel privat.

  Inapoi la articolul Care este nivelul TVA in statele Uniunii Europene

Setari Cookie-uri