Comentarii pe articolul ANALIZA: Sub presiunea FMI, statul este obligat sa taie cheltuielile. Ce va urma?


De ce nu incercam sa luam masuri adevarate?!?

Popescu Mihaela la 10 Mai 2010, ora 07:05
Nu inteleg de ce a trebuit sa se ia o masura considerata fara cap din punctul de majoritatea populatiei. Da, sunt de acord ca trebuiesc reduse cheltuielile bugetare dar..... este normal sa se diminueze ajutorul de somaj???? 80% din someri accepta aceasta situatie deoarece nu gasesc locuri de munca. Apoi, sa se diminueze salariile bugetarilor, dar salariile mari, cel putin mai mari de 1000 lei daca tot se face tam-tam ca bugetarii au salarii mari, si sa se diminueze si pensiile, dar acele pensii mai mai de 1000 de lei, iar aceste diminuari sa se faca gradual, caci, daca diminuezi cu 25% la 1000 lei, ramane 750 lei, dar daca diminuezi la 10000 lei ramane 7500 lei.... si atunci? Cum supravietuieste o persoana cu 750 lei si alta cu 7500lei? Da, bugetarii sa-si mai gaseasca si alte locuri de munca, un sfat dat pur si simplu pentru a-si bate joc de oameni. Unde fratilor???? Eu fac parte din acea categorie de oameni care efectiv vreau sa muncesc cinstit si corect dar vreau sa fiu si retribuita corespunzator. Dati-mi un sfat, sunt economista, unde m-as putea angaja, spun asta deoarece sunt trecuta de 40 ani si mai toate firmele particulare doresc "prospaturi"....
In fine, de ce nu gandeste statul la o politica economica buna, la redresarea economiei, si implicit la cresterea locurilor de munca? De ce trebuie sa mancam numai produse agro-alimentare din UE?? De ce le inrautatim situatia taranilor in loc sa ii ajutam? Ne e frica ca ne fura taranul cu putinul ce-l castiga pe piata, dar pe acei colosi undustriali care nu platesc taxele ii iertam, ii ajutam, le esalonam datoriile. Oare cum au ajuns la asemenea datorii??? Oare nu au avut profit sau au mers cu contabilitati duble, sau pur si simplu au declarat profitul dar au mituit sa fie amanati cu datoriile??? Sunt multe mijloace de a actiona fara a subjuga si mai mult pe cei saraci.
Si in incheiere, fratilor, eu am scris de mai multe ori, unde as putea si eu sa citesc daca s-a publicat ceva, sau...... nu este un comentariu pertinent daca spune lucrurilor pe nume????

  Inapoi la articolul ANALIZA: Sub presiunea FMI, statul este obligat sa taie cheltuielile. Ce va urma?

Setari Cookie-uri