Comentarii pe articolul Deficitul comercial a crescut cu 14,36%, la 6,9 mld. euro


Deficitul comercial

Catalin Ontoiu la 10 Iunie 2008, ora 13:23
Deficitul comercial
Sunt cateva cauze obiective pentru care deficitul comercial al Romaniei va creste continuu pe o perioada nedeterminata.
Cea mai mare vina cred eu ca o au guvernarile postdecembriste care in loc sa investeasca fonduri romanesti in constructia si implementarea unor lanturi autohtone de super si hiper marketuri (care sunt absolut necesare de altfel), a permis capitalului strain sa detina acest monopol. Noi romanii cheltuim probabil 50-60% din venituri pe mancare (pe care o importam in cea mai mare parte), ceva textile si incaltaminte. Toata aceasta masa monetara, convertita in devize straine, iese din tara continuu, pentru ca noi ne hranim si ne imbracam continuu, nu-i asa? Daca mai tinem seama si de legislatia care permite practicarea unor preturi necorelate cu castigurile noastre, intelegem imediat ca cei care se rotesc la guvernare ne-au vandut pentru niste comisioane care pe ei i-au imbogatit dar noua ne-au rapit si speranta ca in viitor am putea trai mai bine.
Pe de alta parte, ganditi-va ce exporta Romania. Lemn brut, pentru ca banditii guvernanti gestioneaza defrisarea tarii, probabil ceva miei, textile si chestii de astea. Loganuri exporta Renault si repatriaza cea mai mare parte din profituri.La fel se intampla si cu alte produse industriale care se fac local (folosind forta noastra de munca in continuare prost platita ) dar se exporta, iar profiturile grase parasesc Romania.
Astea sunt doar cateva exemple, pentru ca nu am timp sa va reamintesc toate lucrurile care au dus la aceasta stare.
Esentialul este ca responsabilitatea este a menegementului acestei tari, corupt pana la maduva si pe care nu mai sper sa-i pedepseasca decat bunul Dumnezeu, pentru ca si-au subordonat de la inceput legislativul si puterea judecatoresca.
Deci dragi compatrioti onesti, noi nu putem decat sa nu mai participam la mascarada alegerilor, sa-i lasam sa se voteze ei intre ei, sa vevem participari la vot de sub 10% din populatia cu drept de vot, poate atunci inteleg si ei ca trebuie sa se schimbe, dar sunt convins ca au facut studii si stiu exact cat va mai dura pana cand oamenii de la tara, care nu inteleg ce se intmpla, vor inceta si ei sa le mai dea voturi.

Tianu Florica la 10 Iunie 2008, ora 17:39
Adevarat dar trist.Deja sunt votati intre ei prin marionetele de romani.Studiile le-au facut doar si numai pt scaune,credeti ca au asimilat ceva din vreun curs?Practica o au de la inaintasii lor,teoria la ce sa serveasca?Avem analisti f.buni in toate domeniile,si?Cata dreptate avea Silviu Brucan...

  Inapoi la articolul Deficitul comercial a crescut cu 14,36%, la 6,9 mld. euro

Setari Cookie-uri