Comentarii pe articolul Ce angajamente si-au luat guvernantii in fata FMI si a Comisiei Europene


Unde sunt masurile de crestere economica?

Nechita Gabriela la 11 Mai 2010, ora 02:57
Reducerea salariilor este solutia identificata de catre toti cei care pina acum nu s-au dovedit capabili sa prevada cu ani in urma consecintele dezastruoase ale utilizarii banilor imprumutati pentru plata salariilor si nu crestere economica. Atit FMI cit si guvernele Romaniei (nici nu-mi mai amintesc cite s-au perindata in ultimii 20 de ani, toate incompetente) au gresit, FMI prin ne exercitatrea controlului asupra modului de utilizare a fondurilor, iar guvernantii prin incompetenta si coruptie.

Ceea ce este ingrijorator este faptul ca nici acum nici una dintre parti nu discuta despre altceva decit despre masuri care nu pot rezolva problema. In primul rind, masurile vor fi aplicate arbitrar: toate salariile reduse cu un anumit procent, toate pensiile la fel. La fel si cota unica de impozitare... Intr-o tara saraca precum Romania sunt practici pe care nici tari bogate nu si le permit: cota unica de impozitare pe venit, asistenta sociala generoasa. Impozitarea in functie de venituri ar fi corecta si justificata. Apoi, pensionarii. Cine sunt pensionarii Romaniei? Forate multi sunt pensionati pe motive medicale: oameni perfect sanatosi de la 35 de ani in sus cu dosare masluite, care primesc nu doar o pensie nemeritata, dar si tot felul de asistenta sociala.

Nu aud nici una dintre cele 2 parti discutind dincolo de aceste masuri de urgenta, pompieriste. O tara nu poate exista pe baza de imprumut si import. Cind se va crea o adevarata economie? Cind vor fi incurajati sa munceasca acei romani care sunt asistati sociali astazi fara nici un motiv altul decit ca prefera sa fie paraziti?

Tot acest haos va conduce la sinucideri, cresterea criminalitatii si emigrarea pina la epuizarea ultimei picaturi de inteligenta din tara. Chiar si in prezent guvernul isi exercita puterea peste o tara constituita in majoritate din batrini, copii si escroci. Aceasta situatie se va accentua.
Lucia la 11 Mai 2010, ora 10:44
Draga mea, FMI-ul nu are absolut nici un interes in cresterea economica a tarii. Atata timp cat banii li se vor intoarce poate sa si moara populatia Romaniei. Ce le pasa lor prin ce metode le restituie guvernul acesti bani? Hai sa fim seriosi si realisti. Nu la ei este problema, la noi este. Avem parte numai de incompetenti si excroci la guvernare. De 20 de ani tot astia ajung in functii de conducere, indiferent ce am vota noi. Cred ca noi singuri ar trebui sa spargem buba.

  Inapoi la articolul Ce angajamente si-au luat guvernantii in fata FMI si a Comisiei Europene

Setari Cookie-uri