Comentarii pe articolul Topul nemultumirilor: Ce nu ofera agentii imobiliari clientilor


"ce nu ofera agentii imobiliari clientilor?"

Patrascu Emilia la 11 Mai 2010, ora 11:21
Criticam mereu agentiile imobiliare,agentii imobiliari,care,din pacate nu sunt buni profesionisti.Dar haideti sa nu-i bagam pe toti in aceeasi oala si haideti sa ne uitam un pic si la cumparatori,ba chiar si la vanzatori.Cumparatori care sunt "excursionisti"si care "uita"sa mai vina la vizionari,proprietari care iti dau apartamentul spre vanzare la un anumit pret si care si-l promoveaza prin mai stiu eu ce alte metode la un pret mult mai mic decat cel pe care l-a lasat spre promovare agentiei imobiliare(deoarece de contract de exclusivitate se feresc toti,ca "dracul de tamaie").Si haideti sa spunem acum lucrurilor pe nume:pentru noi,romanii,indiferent cat ar fi de mic comisionul practicat de catre agentii,cumparatorii-clientii care apeleaza la agentii tot au senzatia ca acest comision este "prea mare".I-as invita pe acesti domni,doamne sa lucreze pentru 60 de zile in acest domeniu,sa vada si domniile lor care sunt costurile,dar nu in ultimul rand,comportamentul clientilor care apeleaza la "agentia imobiliara".Uneori,stau si ma intreb:oare de ce doresc acesti oameni sa apeleze la serviciile agentiilor imobiliare,de fapt?Astfel incat as dori macar odata aceste persoane care arunca atat de usor cu pietre in "agentii imobiliari"sa recunoasca veridicitatea celor scrise aici.
Vom reusi vreodata in Romania sa ne comportam ca in Italia,Franta,Austria,etc.sa colaboram deschis,sa avem incredere,sa ne respectam cuvantul ?Eu cred ca doar atunci,noi toti vom fi multumiti de-o parte si de cealalta.
Costin Homeghi la 11 Mai 2010, ora 12:56
bravo emilia ..ai pus punctul pe "i"
Stamate Valentin la 11 Mai 2010, ora 13:23
Felicitari pt comentariu! Intr-adevar, asa stau lucrurile!
Andone Camelia la 11 Mai 2010, ora 17:55
Apropo de agenti imobiliari si de cei ce apeleaza la ei ...
Toamna trecuta cautam o locuinta: apart 3 camere, conf 1, decomandat, etaj infer, si cu un pret acceptabil. Am luat ziarul de publicitate si am gasit ceva ce ma satisfacea langa City Mall, la statia metrou Eroii Revolutiei. Dau telefon, imi raspunde Agentia si cu dsoara de acolo stabilesc o vizionare pentru seara urmatoare la ora 18.30. Eu merg la intalnire, dar dsoara nu vine...dupa 20 min o sun ...imi inchide telefonul. Mai stau 15 min si o sun din nou ... iarasi imi inchide telefonul. Dau telefon la Agentie ...acolo nu se stia nimic: "Dsoara XX are liber de 2 zile" "Bun, uitati despre ce e vorba ...informatia este corecta? atunci trimiteti pe altcineva sa vad apart" "In 20 min va veni cineva sa va duca la apart." ... Astept iarasi 20 min si vine cineva si ma duce sa-mi arate un apart de 2 camere, conf.2, semidecom, la etaj 8 dintr-un bloc de 8 etaje, langa fostul cinema Flamura (la 3 statii de tramvai de locul cerut) ... si vroia sa semnez un contract de exclusivitate ...
Oare ce parere aveti, Domnilor / Doamnelor Agenti Imobiliari, ce va ofuscati imediat???

Patrascu Emilia la 11 Mai 2010, ora 23:49
D.nei Andone Camelia

Aveti perfecta dreptate sa fiti suparata pe aceste exemple negative,si eu,personal nu ma supar pt faptul ca ati dat acest exemplu.Din pacate aceste persoane nu ar trebui sa faca parte din bransa despre care vorbim,dar despre ce contract de exclusivitate vorbim?probabil ca va referiti la un contract de vizionare,iar mie mi se pare absolut normal sa semnati un astfel de contract si-am sa va spun si de ce:
In conditiile in care mergeti la o vizionare fara sa fi semnat un astfel de contract exista surpriza ca de cele mai multe ori(99,99%din cazuri)clientii atat de seriosi sa se intoarca inapoi la adresa sa trateze cumpararea imobilului,in spatele agentului.
Acesta este motivul pentru care in momentul in care mergeti la vizionare trebuie sa semnati un contract de vizionare.
Imi pare rau de intamplarea nefericita prin care a trebuit sa treceti,dar,eu,in locul dvs,renuntam dupa cele 20 de min,oferta este in continuare destul de mare.
Se pare ca nu ati citit cu atentie ceea ce am scris,ma refeream la faptul ca e pacat sa generalizam,prin exemple negative .....e ca si cum eu as locui pe strada d.voastra si ne-am cunoaste din vedere,iar eu v-as barfi pe la toate colturile ca sunteti o persoana rea,cu un caracter urat,samd,fara ca macar sa va cunosc.
Eu am comentat"experientele" de care m-am lovit,d.voastra sustineti ca "ne ofuscam"(apropo-frumos termen )suntem aici pana la urma sa comentam nu sa ne bagam cutitul in piept....si-aici iarasi ajung la comportamentul despre care vorbeam mai sus....eh....poate cine stie,intr-o viata viitoare!
Adrian Dorosin la 12 Mai 2010, ora 20:26
In primul rand felicitari Emiliei care din cate cate stiu are o agentie imobiliara, la fel ca mine. 1) ar fi ideal ca intai de toate sa fim si noi luati in seama prin instantele de judecata, atunci cand ne "razboim" cu cei care au uitat, asa cum spunea si Emilia, sa mai treaca pe la agentie si sa achite comisionul dupa ce au cumparat un imobil iar un proces de natura asta sa nu dureze si 4 ani, sunt convins ca cei care au trecut prin asa ceva sunt 100 % de acord cu cele enumerate de mine. 2) OPC-ul sa nu mai vina pe capul nostru si sa ne puna sa modificam contr. de vizionare pe motiv ca "sunt numai de partea agentiilor" si clientii nostri sunt pusi sa semneze, zic ei, contracte abuzive. 3) clientii cumparatori inca nu au inteles ca informatia costa. 4) si imi mai place un lucru iti intra un client - cumparator in agentie si te intreaba de comision, cand ii spui ca il costa X % parca il omori, raspunsul lui este: dar nu vanzatorul plateste ??? evident lucru pe care nu-l inteleg eu e urmatorul: cat de ingust poate fi un om care apeleaza la un serviciu si nu intelege ca costa, tu trebuie sa i-l prestezi GRATIS, oameni buni daca te duci sa cumperi o paine n-o platesti tu sau ar trebui sa o plateasca brutarul pt ca magazinul ca ii face o favoare ca i-o vinde.
Cristian. B la 16 Iunie 2010, ora 14:36
Domnule Adrian Erimescu, afacerea dumneavoastra imobiliare.ro este sustinuta de agentii imobiliari fie ei profesionisti sau neprofesionisti, nu stiu cat de etic este din partea dumneavoastra sa va dati parerea despre profesionalizmul agentului imobiliar. Eu unul am renuntat sa mai promovez ofertele agentiei mele prin intermediul site-ului dumneavoastra, nu mi se pare moral ca partenerii de afaceri sa aiba astfel de abordari publice. Sa auzim de bine

  Inapoi la articolul Topul nemultumirilor: Ce nu ofera agentii imobiliari clientilor

Setari Cookie-uri