Comentarii pe articolul Au loc bugetarii in sectorul privat?


au loc bugetarii in sectorul privat?

Frimu la 12 Mai 2010, ora 15:15
cu siguranta ca si bugetarii au loc in sectorul privat,doar si ei sunt oameni.nu trebuie indusa ideea ca in sectorul privat e nenorocire ca e bataie de joc fata de cei care muncesc.in sectorul privat se munceste si se plateste fiecare minut pe care il petreci la firma.se aplica principiul "nici munca fara paine nici paine fara munca"la bugetati se mai aplica principiul"ziua trece leafa merge noi muncim cu drag"trebuie sa muncim cu totii si sa fim EFICIENTI
Crina la 13 Mai 2010, ora 10:57
De ce se spune ca in sectorul bugetar se aplica sintagma "ziua trece, leafa merge, noi cu drag muncim"? De ce se considera ca in sectorul public lefurile sunt mult mai mari comparativ cu mediul privat? Oare vede cineva ca in sectorul bugetar functionarii muncesc si cate 12 ore pe zi fara a fi platiti sau ca suplinesc cate 3-4 functii, deasemenea fara a fi renumerati. "E usor a scrie versuri/cand nimic nu ai a spune.....". i invit pe cei care vorbesc fara fundament sa se informeze. Mai mult: comparativ cu munca din sectorul privat, in sectorul public nu ai voie sa gresesti. Un functionar public este obligat a lucra profesionist nu numai pentru ca greselile se platesc material ci si pentru faptul ca trebuie aparata imaginea institutiei si a functiei publice pe care o reprezinti.
Cotizo Costache la 13 Mai 2010, ora 13:32
Sigur ca da! Bugetarii ( mai corect eventualii fosti - bugetari) au aceleasi sanse pe care le au celelalte categorii. Sanse depinzand de: nr de locuri disponibile in sectorul privat, calificarea si experienta demonstrata, flexibilitatea privind timpul afectat serviciului. Pe scurt, bugetari sau nu, sansele sunt mai mari pentru persoanele competitive. Desi criteriile valorice sunt usor deformate in cadrul si societatea actuala, constatam ca au mai mari sanse exact acele persoane care sunt mai putin expuse riscului eliminarii din sist. bugetar.
Problema este alta: cine va ramane in sistemul bugetar in contextul actual ?
Dar nefiind obiectul articolului publicat, voi amana raspunsul pt alta data.
Cu respect,
Cotizo Costache

  Inapoi la articolul Au loc bugetarii in sectorul privat?

Setari Cookie-uri