Comentarii pe articolul Impozitul pe mai multe case: Solutie pentru buget sau gafa guvernamentala?


Impozitul pe mai multe case

Alesandru Coman la 13 Mai 2010, ora 07:16
Prima nedreptate a fost facuta in 2003 in legatura cu acest impozit. Si sa va spun de ce. Am un apartament la bloc de 64 mp in care locuim 3 persoane si am mostenit de la parinti o casa, la tara de 70 mp. Acea proprietate este impozitata suplimentar. Maria...stiti care, locuieste intr-un penthouse de 400 mp dar plateste impozit normal. Pentru egalitate, nu se putea face altfel? De ce nu s-a stabilit o norma locativa/persoana cu impozit standard iar impozitatea progresiva sa se aplice pentru suprafata care depaseste minimul necesar/persoana? Atunci ar fi semanat cu egalitarismul comunist si n-ar mai fi fost liberalism capitalist.
la 13 Mai 2010, ora 09:04
Masura aceasta imi aminteste de o lege ceausista care interzicea persoanei sa detina mai mult de o casa in proprietate. Cea de a doua proprietate (daca o aveai) erai obligat sa o instrainezi in termen de un an. Acum nu o mai instrainezi dar o platesti cat nu face. Daca mai ai in afara apartamentului unde stai o cocioaba pe undeva trebuie sa platesti un impozit poate mai mare decat valoarea ei. Oare politicienii nostri tot la fel platesc? Auzeam o stire zilele acestea cum ca un ministru in guvernul portocaliu plateste pentru un teren la Snagov pe care si-a construit un palat, o redeventa modica. Oare contractele de concesiune nu pot fi renegociate in vreme de criza? Dl Boc ce parere o avea?
Anuta Vlad la 14 Mai 2010, ora 11:33
In momentul cand m-am casatorit sotul meu avea un apartament in rate, iar eu am fost despagubita de fratii mei care munceau in strainatate de cativa ani ( din averea de la tara a parintilor mei, pt ca eu m-am casatorit la oras si nu aveam ce sa fac cu terenuri, sau casa de la tara). Se pare ca acuma am mostenit si ceva cheltuieli in plus pe viata , deoarece in familia noastra exista 2 case nu-i asa? asta inseamna ca suntem atat de bogati incat ne-am permis doua case si trebuie sa platim obligatoriu impozit marit .

  Inapoi la articolul Impozitul pe mai multe case: Solutie pentru buget sau gafa guvernamentala?

Setari Cookie-uri