Comentarii pe articolul Seful FMI a propus impozite mai mari pentru bogati. Guvernul a spus NU!


Voi i-ati votat, Voi sa-i tineti!

Tudose Leonard Dan la 22 Mai 2010, ora 02:24
Foarte simplu dragii mei!
Cand au fost votati cei care au ingenunchiat si ultimele resurse din economie a insemnat ca, ori jumatete din aceasta tara a fost de acord cu ei, ori jumatate din aceasta tara este atat de bogata incat nu a vrut sa renunte la beneficii...desi m-as mira!
E firesc sa nu se vrea cresterea taxelor si impozitelor ! Cei din Guvern nu traiesc din salarii ci din afaceri ce produc bani doar pe baza fiscalitatii reduse din aceasta tara! O crestere a fiscalitatii i-ar afecta mai intai pe cei cu afaceri si apoi pe cei cu bani putini! Ar fi o trecere mai usoara ptr cei saraci dar brusca ptr cei cu proprietati.
E normal sa nu se doreasca acest lucru.
Se taie dintr-un salariu de functionar? Am cunoscut oameni care luau la stat 750 Ron pe luna! Sa le taiem din salariii.... castiga prea mult!
Pensionari cu pensie 650... sa le taiem din venituri! desigur...
Dar cei cu 5-6 sau mai multe proprietati cumparate doar ca investitii, cum sa plateasca impozit marit? Ii va afecta prea mult! Deci protectie.
Stau si privesc cu groaza inspre ce ne indreptam.
Foarte simplu: cei bogati vor ramane bogati, iar cei saraci vor fi si mai saraci, vai de capul lor.
Am vazut pensionarii pe strazi??? Am ras si ... undeva m-am bucurat! Nu ma judecati!
Cand am fost la revolutie a fost bine ptr toata lumea, eram eroi! Apoi cand am cerut o viata si un mediu de lucru mai bun am devenit Golani! Stati copii cumintei, lasati-i pe Guvernanti sa munceasca! Si i-am lasat.
Apoi am iesit iar in strada cand situatia a inceput sa se agraveze, se fura tot, eram mintiti pe fata... Raspunsul pensionarilor? Suntem nenorociti, NOI ducem tara de rapa cu grevele noastre, nu lasam tara in pace.
Apoi situatia a devenit tragica! Am facut toti greve, am iesit iar in strada.... am ajuns sa fim aratati cu degetul ca cerem prea mult !!!! Vedeam gravele erori din guvernare si totusi eram judecati, incercam sa explicam dar nici macar nu eram lasati sa vorbim... Duceam TOT NOI tara in faliment cu protestele noastre !!!
Apoi... a venit criza si intr-un final ... ma cert cu pensionari care au votat IAR acelasi Guvern si presedinte !!!
Am intrebat de ce? Ce beneficii au avut dupa ultimii ani de guvernare??? A, sunt buni, ii stiu eu, cunosc pe cineva, muncesc, am relatii la partid...etc !!!
Pentru ce??? Am intrebat iar!!!
Ptr.... ii stiu eu domnule!
Si? Acum criza s-a acutizat, iar PENSIONARII sunt pe strazi !!!
Sa-mi fie mila? Sa-i compatimesc??? Am parinte pensionar, nu a votat dar m-a judecat mereu ptr gandirea mea, ptr incercarile personale de a le deschide privirea, optica de viata. Calatoresc mult, vad si alte lumi, si ma ingrozesc ce gasesc in tara de fiecare data cand ma intorc.
Am spus mereu ca nicaieri nu e ca acasa... dar pe zi c trece imi dau seama cat ma insel.
Ma doare rau cand vad simplitatea cu care suntem facuti din vorbe, simplitatea in gandire a celor din jur... si ptr ce??? Au sperat ca o posibila relatie le va imbunatatii viata? Ptr ce?
Acum durerea mea cea mai mare e nu ca sufera ei, ci ptr ca suferim cu totii si mai mult.
Va spun ca personal am momentan o situatie financiara peste medie, deci n-ar trebui sa ma plang, dar e doar munca mea din greu. Ma uit in tara la multi care muncesc sau vor sa munceasca si ma doare sufletul.
Si intreb iar: ptr ce o facem mereu cu stangul???

  Inapoi la articolul Seful FMI a propus impozite mai mari pentru bogati. Guvernul a spus NU!

Setari Cookie-uri