Comentarii pe articolul Cum sustinem mediul de afaceri? Vladescu spune ca nu mai sunt solutii


Cum sustinem mediul de afaceri? Vladescu spune ca nu mai sunt solutii"

la 26 Mai 2010, ora 19:18
Dl. Dan Ioan Popp, are perfecta dreptate.
Repornirea constructiilor, ar aduce beneficii foarte, foarte mari.
Construirea si renovarea locuintelor se face in momentul de fata intr-o masura foarte mare, dar "la voia intamplarii". Statul nu pare a fi interesat sa se ocupe de aceasta problema, care "stimuleaza" o evaziune fiscala foarte mare.
Daca ar exista obligatia ca cel ce construieste, sau renoveaza (indiferent ce) sa obtina mai intai o autorizatie de constructie sau renovare, cu o taxa "modica", pentru a fi interesati sa o obtina, sa existe si obligatia de a atasa la cerere cine realizeaza constructia sau renovarea (intreprindere, asociatie, cooperativa, echipa, lucrator autorizat etc.
Prin aceasta, s-ar scoate sume uriase de bani, care in momentul de fata se "tanzanctioneaza" pe ascuns, statul obtinand foarte putin, sau nimic.
Cred ca sunt si alte medii in care se procedeze in acest fel. Cei care ar lucra cu "forta de munca" calificata sau nu, sa fie amendati cu mari sume de bani, atat beneficiarul cat si cei care executa lucrarile.
Altfel, vom obtine ca si pana acum, ca: "statul, vai de capul lui, nu are de unde obtine fonduri!"
Si ar mai fi o sursa ignorata: Sutele de brevete de inventii si inovatii. premiate cu aur, la toate saloanele nationale si internationale".
Nimeni nu vrea sa le ia in seama, intentionat sau nu, fiindca cei care ar trebui sa-i ajute pe inventatori, sa puna in practica inventiile, incepand cu cele mai putin costisitoare si care aduc venit imediat, aduc tot felul de argumente nefondate (fiindca ei nu primesc nimic).
Trebuie o comisie mixta (nu pot dezvolta subiectul fiind mai amplu), care sa studieze urgent problema si sa o puna in aplicare.
SOLUTII DE RELANSARE EXISTA! DARTREBUIE SA SE VREA!
Se umbla oare la SOLUTII USOARE de aculmulare de fonduri banesti masive (prin taierea pensiilor) , in vederea folosirii lor in campania electorala parlamentara care va ave loc incepand din anul viitor?
Atunci se vor DA inapoi pensiile, chiar si usoare majorari, poate si salariilor bugetarilor, pentru a justifica "taierea acestora" in vederea "trecerii" crizei.
Eu socotesc aceasta "un act economic nebunesc, criminal, impotriva poporului Roman, si nu, numai"!
S-ar putea ca economia Romaniei sa fie "aruncata la groapa de gunoi a Europei" si sa vina "altii, din alte tari si zari", pentru a o dezgropa si valorifica in ineresul lor si a "groparilor" economiei noastre muribunde! Aleluia!
Dar, poate vor fi si minti lucide care sa ia masurile ce se impun, fiindca solutii sunt! Acum! Si nu mai tarziu!

  Inapoi la articolul Cum sustinem mediul de afaceri? Vladescu spune ca nu mai sunt solutii

Setari Cookie-uri