Comentarii pe articolul Invatamantul, incotro? Cat castiga profesorii in strainatate


comparatie

Sasaran Georgiana la 1 Iunie 2010, ora 13:59
Vazand media salariala, ma intreb, totusi, ce anume doresc cadrele didactice? Sigur, banii nu sunt multi, dar facand o comparatie cu castigurile din mediu privat, as spune ca nu e asa rau. Lucrez la privat, 10 ore zilnic, contabil si salariul nu ajunge la media profesorilor. Nici nu se compara jobul privat cu cel de la stat. Iar dupa 10 ore de servici, nu prea mai ai cand sa faci ceva in plus, dar profesorii, majoritatea, dupa cele 5-6 ore de curs, fac meditatii, contra cost si neimpozitate. Si nu sunt corecti. Am fost in situatia de a plati meditatii pentru ca profesorii nu predau la ora de curs tot ceea ce trebuia pentru a-i forta pe parinti sa-si trimita odraslele dupa ore la ei, suplimentar si abia atunci li se explica tot ceea ce ar fi trebuit sa stie din clasa. Unde e corectitudinea lor in acest caz?
Popescu C. la 1 Iunie 2010, ora 16:30
Corect. Si eu am o fetita de 11 ani si pot afirma ca a schimbat 5 invatatoare pana acum,....Carte nu prea au facut...au fost ...n-zile de greve , si a nul trecut si acum, etc. Mai intai porfesorii, invatatorii ar trebui sa -si predea orele cu mult simt si responsabilitate si apoi sa ceara. Si sa nu uite ca muncesc 3-4 ore/zi, in timp ce eu muncesc 9 ore si ca au vacante, timp liber, etc. pe care eu nu le am. Si nici oricare alt salariat! (in afara de profesori).
Si cand voi vedea profesori INSCRISI CA PFA LA SECTIA FINANCIARA SI CARE SA PLATESACA IMPOZIT PENTRU MEDITATII, ATUNCI, POATE VOI FI DE ACORD CU EI!
Velicu Mariana la 1 Iunie 2010, ora 16:40
sa plece in stainatate?cati din ei sunt profesori buni,cati din ei stiu 2 cuvinte in engleza....eu sunt in strainatate si ii anuntz ca aici nu te duci la servici sa te relaxezi,ca in romania
si mai ales ca aici iti pierzi jobul pt cea mai mica greseala...si dupa 40 de ani de vechime,nu conteaza
stati acasa!!!!!
Marian Raileanu la 1 Iunie 2010, ora 20:08
Buna seara! Lucrez in invatamant, sunt educatoare si ma surprinde cu cata usurinta vorbesc unele persoane in ceea ce priveste activitatea desfasurata la catedra. Numarul de activitati zilnice desfasurate cu prescolarii variaza in functie de tipul de program ales de parinti- program normal 5 ore sau program prelungit 10 ore. Dupa 5 ore petrecute la gradinita cu o grupa de 27 de copii- in caz fericit, am colege cu cate 35 de copii la grupa- acasa nu citesti reviste sau iesi la plimbare, te asezi frumos la calculator si incepi sa-ti concepi fisele pentru ziua urmatoare- cel putin asa fac eu- confectionezi jetoane, decupezi,mai faci un proiect la comisia metodica, cauti un material pentru parteneriatul cu parintii si uite asa.....trec pe putin inca 3-4 ore; ajungi sa-ti neglijezi familia, proprii copii.Nu toate cadrele didactice fac meditatii asa ca, nu generalizati.Cine lucreaza 9 ore zilnic il invit sa petreaca doar 5 ore cu o grupa de prescolari.
Balan Simona Maria la 1 Iunie 2010, ora 20:26
Imi pare rau sa aud astfel de comentarii la adresa profesorilor. In primul rand nu stiti cate mai are de facut un profesor pe langa acele 4-6 ore pe care le stiti dv( realizarea unor planificari, planuri de lectie, teste, pregatirea unor materiale avand in vedere manualele vechi si necorespunzatoare ). Cati dintre voi, dupa ce ati terminat o forma de invatamant, mai dati examene din materia pe care ati invatat-o la facultate? Noi o facem. Cati dintre voi ati rezista cu 20-30 de copii? Sa va coborati la nivelul fiecaruia, sa le intelegeti problemele si cateodata sa treceti peste impertinenta lor? Unii parinti vin si spun ca nu mai stiu ce sa faca cu copiiii lor, care nu au mai mult de 12-14 ani, ca nu ii asculta.... Dar noi trebuie sa-i educam si sa-i suportam..........Stresul psihic e mult mai mare decat cel fizic......... As vrea sa stati la catedra macar o zi si apoi sa vedem daca mai spuneti ca e usor sa fii profesor
Radu Cristina la 1 Iunie 2010, ora 21:13
Eu sunt profesor si castig 818 lei lunar.

Fac naveta zilnic 160 de km- costul zilnic al navetei este 25 de lei.
Deci castigul meu lunar este 818- 20*25= 318 lei cu care raman in mana.
Nu fac meditatii, deci castig 0 lei.
Sunt profesor titular, deci am invatat de mi-a crapat capul.

Cine poate trai cu banii astia??


Mare Codruta la 2 Iunie 2010, ora 08:11
ma vad nevoita sa nu fiu de acord cu domniile voastre. profesorii nu muncesc 3-4 ore pe zi, nici 5-6 ore. asta e munca de la scoala. dar in spatele ei mai stau inca minim 4-5 ore pe zi acasa sau in biblioteca pentru pregatire. pentru ca un dascal adevarat niciodata nu va merge in fata copiilor nepregatit. probleme cu profesorii erau si pe vremurile de demult. comenta cineva atunci? mergea vreun copil la meditatii? si culmea ca majoritatea isi treceau examenele de "treapta" cum li se spunea pe atunci. ba unii mai faceau si o facultate.
si de ce va trimiteti copiii la meditatii? de ce nu ii ajutati dumneavoastra? pentru ca sunteti prea dezinteresati sa o faceti? ce e atat de greu sa ii explici unui copil ca 1+1=2? uitati-va in jurul dumneavoastra. cati parinti din ziua de azi isi ajuta copiii? cu totii au scuza ca sunt prea ocupati, ca nu stiu? parintii nostri cum puteau sa vina din schimbul de noapte acasa si sa ne ajute la teme? sau sa ne asculte lectia?
incercati sa stati mai mult cu copiii dumneavoastra si nu sa ii pasati de la un dascal la altul la consultatii numai ca sa nu va mustre constiinta ca nu va ocupati de ei.
si as vrea sa vad cum v-ati descurca daca ati fi o familie de profesori incepatori cu un copil, nu cu mai multi, cu mirifica reducere de 25%.
sa-ti bati capul cu toti prostii nu e usor, asa ca va recomand sa aflati intai de inseamna cu adevarat profesor si apoi sa comentati.

cu stima,
Schiopu Maria la 2 Iunie 2010, ora 12:16
Mai nti, nu tiu care sunt fericiii profesori care ridica media salarial la 1644 lei. Pentru ca eu sunt profesor de economie, cu grad definitiv i am salariul de ncadrare 1156 lei. i nu mai aberai cu meditaiile, c nu toi profesorii din ara aceasta predau matematic, lb. romn sau chiar o limb strin pentru a fi solicitai s mediteze pe cineva.i nc ceva. Nu mai generalizai. Nu toi profesorii sunt slab pregatii aa cum crede d-na Velicu sau muli alii. Dar pn la urm, dac este aa de bine n nvmnt de ce nu v angajai i dv. n sistem?
Cristian la 14 Septembrie 2010, ora 20:47
salariul care e afisat e doar o medie si nu reprezinta banii pe care ii primesc "in mana" ei sunt doar pe hartie.Un profesor debutant , doar cu definitivat pe hartie are 1159 lei , dar in mana primeste 800 lei . Asa ca doamna Velicu imi pare rau pt d-voastra dar am avut ocazia sa predau in strainatate si pot spune ca profesorii nostri sunt mult mai pragatiti si stiu foarte bine sa-si faca treaba oriunde ar fi si sunt convins ca leg mult mai multe cuvinte in limba engleza decat ati visa vreo data asa ca nu va mai dati asa de importanta ca sunteti in strainatate ca sunteti penibila.Sper ca sunteti un caz izolat cu o astfel de gandire ca faceti de rusine Romania acolo unde sunteti.

  Inapoi la articolul Invatamantul, incotro? Cat castiga profesorii in strainatate

Setari Cookie-uri