Comentarii pe articolul Cum trebuie scos sistemul public de pensii din faliment?


Minciuni, minciuni sfruntate si statistici

Dimofte Catalin la 3 Iunie 2010, ora 02:31
Dl. Profesor Preda spune ca "In realitate, speranta de viata in Romania la varsta de 65 de ani este de circa 14 ani pentru barbati si de 17 ani pentru femei."
Adica ar fi vorba de 79, respectiv 82 de ani.

In capitolul relevant din Anuarul statistic 2008 (http://www.insse.ro/cms/files/pdf/ro/cap2.pdf) se spune ca numerele respective sunt 69, respectiv 76 de ani.

Cineva minte cu nerusinare. Probabil pentru ca ar da cam prost sa le spui mai ales barbatilor dn ziua de azi ca trebuie sa cotizeze 40-45 de ani ca sa primeasca patru ani pensie. Iar ipoteza ca speranta de viata o sa creasca rapid -- probabil invers proportional cu haosul si dezintegrarea sistemului de sanatate -- este, recunosc, una foarte indrazneata.

Cat despre afirmatia ca nu salariile de 25000 RON sunt problema, ci faptul ca este impozitul prea mic pe apartamentul confort 3 din Pantelimon, de 34 mp al lu' nea Nicu' cheferistul, cu pensie de 713 ROn... sigur, este o opinie. Probabil nu a unuia ca nea' Nicu.
Gabyytzu la 10 Iunie 2010, ora 21:27
pai nu este vorba numai de pensionari exista multe alte forme de ajutoare sociale pe care le primesc unii care nu au muncit in viata lor fara sa li se ceara nimic in schimb nici macar cateva ore de munca in folosul comunitatii, foarte multe persoane sanatoase care primesc pensii de handicap,pensiile de revolutionari si multe altele daca trebuie totusi diminuate pensiile trebuie facuta o analiza completa nu poti convinge oamenii de necesitatea unor masuri ca acestea atat timp cat fiecare cunoaste din experienta astfel de cazuri.

  Inapoi la articolul Cum trebuie scos sistemul public de pensii din faliment?

Setari Cookie-uri