Comentarii pe articolul Top sfaturi despre cum puteti deveni un lider bun


contradictie intre punctul 3 si punctul 7

Puscasu Tudorel la 7 Iunie 2010, ora 15:38
La punctul 3 specialistul spune: "... De asemenea, nu trebuie sa precizeze clar ce asteptari are de la ei sau sa le arate apreciere pentru ceea ce fac ori sa-i recompenseze. Acestea sunt cateva din cele mai mari greseli pe care un lider le poate face in interactiunea cu personalul."
La punctul 7 continua: " Este important ca liderul sa isi laude constant angajatii si sa laude progresul, nu perfectiunea."

Sunt putin confuz: daca la punctul 3 zice ca este o greseala din partea liderului sa-si exprime aprecierea fata de ceea ce personalul face cum se face ca la punctul 7 revine si spune ca angajatii trebuie laudati constant??? Nu este lauda un semn de apreciere a ceea ce angajatii deja au facut?

Si mi se pare putin fortata ideea potrivit careia angajatii nu ar fi motivati si de bani. Din cate imi amintesc in cadrul teoriilor motivationale exista un mix in ceea ce priveste motivarea angajatilor in care este adevarat banii nu sunt elementul central dar reprezinta totusi unul din factorii care contribuie la motivarea angajatilor alaturi de celelalte elemente ale mixului motivational cum ar fi: aprecierea, promovarea, echitatea cu care sunt recompensate rezultatele etc.

  Inapoi la articolul Top sfaturi despre cum puteti deveni un lider bun

Setari Cookie-uri