Comentarii pe articolul POLL: Care este pretul corect pentru apartamentele noi?


Pretul corect pentru apartamentele noi

Angelescu Gabriel la 11 Iunie 2010, ora 10:42
Cred ca intrebarea ar fi mai corecta daca ar face referire la pretul/metru2 pe care esti dispus sa-l platesti pentru un apartament nou.
Exista apartamente vechi de 2 camere cu suprafete de 50-60 m2, dar in blocurile mai noi, se vand apartamente de 2 camere cu suprafete mai generoase, de 70-80 m2.
In astfel de cazuri, comparatia nu mai are rost, pentru ca un spatiu suplimentar de 25-30 m2 (echivalentul unei garsoniere) se va simti in confortul oferit fata de un apartament mai vechi.
Toth Adrian la 11 Iunie 2010, ora 11:53
Tara este aproape de colaps generalizat neplata salariilor bugetariilor si pensiilor si noi mai bagam in seama piata imobiliara , aceasta este o piata care este conectata la alte realitati paralele cu situatia economica reala a Romaniei .
In curand preturile vor ajunge la puterea de cumparare a romanilor de 400-500 euro pe mp. maxim , cine cumpara cu preturile de acuma este un mare idiot care isi merita soarta .
Placinta Contantin Tiberiu la 11 Iunie 2010, ora 16:50
Preturi de 400-500 E apartamente vechi? De curiozitate ai idee ce rulaje au fost inregistrate la dublul valorilor mentionate? Vom ajunge acolo doar atunci cand ne vom alinia cu Bulgaria, atunci cand o sa vezi pe strazi numai masini sub 7000 e, atunci cand in aeroport o sa numeri 10 persoane care nu fac parte din staf, atunci cand jumatate vom aplica pt posturi in agricultura ... putem spune ca pretul real este mai jos decat cel tranzactionat insa toate au un scop, ai nevoie de cresteri artificiale, de umflare, tocmai pt a putea reduce fara sa pierzi. Sunt foarte multi care asteapta un val de "reduceri" problema este alta, scad in 2 luni (sa zicem la sf anului) cu 10% apar tranzactii dupa care usor cresc cu 7-8%, se blocheaza ... mai scad cu 8% dupa care cresc cu 5-6% ... pana la o linie la care se vor bloca. E simplu daca cresc prea mult cumparatorii stau pe loc, daca scad prea mult vanzatorii stau pe loc ... cei care sunt presati sa vanda o vor face si cu ajutorul lor se intoarce clepsidra. Asta este economia, nu mai avem mult si o vom putea asemana cu bursa - castigul unuia sa fie pierderea altuia. (asta se va intampla daca vom tranzactiona doar in momentul de cotitura).
Adi la 12 Iunie 2010, ora 10:01
Pai la salariu mediu in sectorul bugetar e drept bulgarii ne-au luat-o inainte acuma un medic , profesor castiga mai bine la ei , va creste tva si alte impozite si atunci sa vezi schimbari la noi firmele private vor platii impozite in alta parte sau vor ramane doar cele ce solicita doar forta de munca necalificata .
Aeroporturile vor fi pline doar cu romani aflati in tranzit spre o noua viata in alte parti ,nu vreau sa fiu pesimist dar la cum arata economia noastra si la cat ne imprumutam pt. plata deficitului la pensii salarii acolo vom fi .
Banciile nu vor mai vrea sa crediteze pt. a se face rulaje pe piata imobiliara deja sunt multe executari silite in toata tara si cati clienti noi solvabili mai sunt si in ce domeniu lucreaza la stat sau ceva firme private puternice ?
Tiberiu Placinta Contantin la 12 Iunie 2010, ora 13:54
cine nu ruleaza moare, tranzactii vor exista, o impresionanta parte dintre ele vor fi nesanatoase insa cu toate astea institutiile financiare vor da curs. vom observa pe piata o reducere semnificativa a concurentei, avand in vedere reducerea ofertei dar si a cererii, avem toate sansele ca la finele perioadei de tranzit raportul dintre cele 2 sa nu fie diferit fata de cel initial (cel dinainte de criza), a fost o perioada in care se castiga bine din orice...mai toti si-au mai cumparat un apartament, au schimbat zona, au trecut la mai multe camere...acum o sa avem tranzactii pe segmentul de prima achizitie, vor trece de la chirie la cump. oferta a slabit, cererea s-a imbolnavit insa cei care-si doresc o casa si pot cumpara una o vor face generand o blocare a preturilor la un minim istoric aferent ultimilor 4 ani. iesirea din criza sau mai bine zis supravietuirea nu sta in mainile statului ci in segmentul privat. crezi ca strazile din bucuresti sunt libere din cauza crizei? nu! lumea este in concediu si nu ma refer la litoralul romanesc. bucurestiul a devenit un stil de viata, indiferent ce faci trebuie sa ajungi prin cluburi, trebuie sa platesti 15-20 ron pe o limonada la o terasa selecta, trebuie sa ai in posesie o marca auto cu rezonanta...toti banii astia vor finanta mica putere de cump. nimeni nu vrea sa guverneze o tara saraca din care nu se mai pot sustrage "foloase necuvenite". daca privim baza piramidei, sa zicem industria alimentara, eliminarea concurentei poate determina o scadere de pret datorita cresterii volumui de tranzactie, daca aceasta reducere va acoperii cresterile taxelor si diminuarea salariilor intr-o pondere de peste 50% atunci valoarea reala a pierderilor suportata de bugetari este 1/2 din ce se anunta. alinierea asta nu se face in cateva luni, procesul poate tine ani de zile perioada in care pretul apartamentele va ingheta. un alt punct important care nu va da curs la diminuarea masiva a preturilor pe apartamente este faptul ca multe persoane din afara capitalei vor achizitiona diverse forme de locuite.
persoane eligibile? da 1) tineri 20-30 ani care au spus nu la preturile foarte mari si care au ales chiria sperand ca o sa obtina cresteri salariale viitoare care sa-i ajute sa achizitioneze ceva...e uita ca nu au venit cresterile dar au venit reduceirile la apartamente si blocarea salatiilor, un raport mai bun decat cel vizat anterior. 2) cei care cumpara pentru copii 3) cei care se intorc in tara din spania, italia .. au venit cu toata agoniseala sa-si indeplineasca visul. procentul este mic insa indeajuns de substantial cat sa blocheze valorarea. poate preturile se vor mai diminua pe segmentul vechi cu inca un 15-20% insa slabe sanse, cel nou va suferii mai mult dat fiind amplasarea lor la periferia capitalei si lipsa cailor de acces sa zicem inca un maxim 30% poate 35% ca de aici in sus inseamna pierdere pentru antreprenor.

  Inapoi la articolul POLL: Care este pretul corect pentru apartamentele noi?

Setari Cookie-uri