Comentarii pe articolul POLL: Care este pretul corect pentru apartamentele noi?


Pretul corect al apartamentelor

Verba Silviu la 11 Iunie 2010, ora 17:49
FELICITARI PENTRU IDEEA CHESTIONARULUI ! As avea o remarca. La ultima intrebare a chestionarului am ales suprafata mai mare desi nu doream acest raspuns. Ultima intrebare ar fi fos mai OK daca avea si optiunea "Altceva , va rugam mentionati ce:", deoarece eu as fi mentionat UN ALT TIP DE ARHITECTURA ! Silviu
Marcu Georgian la 14 Iunie 2010, ora 09:09
Silviu intrebarea este ce ai ales la celelate.

Arhitectura iti mareste costul cladirii cu min 20% fata de constructiile standard (presupunand ca mergi pe aceleasi materiale la finisaje)
Un arhitect bun nu lucreaza sub 5-7% din valoarea proiectului. Cand la noi s-au putut proiecta blocuri intregi cu sute de apartamente la 20e/mp construit au fost putini care au ales sa bage banii in arhitectura si poti inumara pe degete proiectele rezidentiale unde s-a pus accent in aceasta directie. Unde mai pui ca daca ai ales un arhitect bun acesta se implica in toate stadiile constructiei, urmareste efectiv constructorul sa respecte intocmai ceea ce el a proiectat, cantitatile si calitatea materialelor folosite, de unde si diferenta de costuri.
pe langa cele de mai sus piata (cumparatorii) intr-o proportie foarte mare, nu este pregatita - educata as putea spune - sa achizitioneze si sa fie dispusa sa plateasca pretul, pentru un apartament cu o arhitectura deosebita.
Concluzie: atata timp cat voi, potentialii cumparatori, nu cereti proiecte cu arhitectura deosebita, si nu sunteti dispusi sa platiti un astfel de avantaj, nu se va construi in Romania altfel decat in cazuri exceptionale.

George

p.s. de ce pe piata de birouri se poate sa gasim proiecte care chiar spun ceva ?

  Inapoi la articolul POLL: Care este pretul corect pentru apartamentele noi?

Setari Cookie-uri