Comentarii pe articolul Romania afla peste trei luni daca participa la South Stream


alexei miller vorbeste fara sa fie intrebat

Sragher Peter la 21 Iunie 2010, ora 07:47
iarasi l-a gasit dumnezeu pe alexei miller vorbind fara sa-l intrebe nimeni daca este cazul sa graiasca. pai cum, domnule miller, ce nevoie avem noi de south stream?!? tocmai de rusi vrem sa scapam ca furnizori unici, si matale tot vorbesti de participarea romaniei la gazoductul de la sud de dunare?

a durat mai bine de 15 ani sa construim un scurt gazoduct spre ungaria - probabil tot blocati de lobbyul rusesc sa nu facem asa o prostie, gandindu-se, poate, la sovromurile de pe vremuri, cand vrei, nu vrei, trebuia sa te infratesti cu marele vecin de la rasarit, si ca sa-i inapoiezi produse, pentru ca te-ai incumetat sa ridici arma impotriva lui - de cateva zeci de kilometri.

romania are nevoie de alternative la importurile de rusia

asa, domnule miller, ia spuneti-ne noua de ce nu importa romania gaz direct de la gazprom, inainte sa aduceti discutia despre south stream? de ce sunt sifonati bani printr-o firma ruso-germana spre buzunare private, iar gazul rusesc costa mai mult in romania?

nu aveti timp sa comentati asta. inteleg. nu-i diplomatic sa vorbim despre micile afaceri de clan.


singura solutie pentru romania pe termen lung - nabucco


asa ca singura solutie pe termen mediu si lung este gazoductul nabucco, pe care dvs. si altii din rusia faceti cat se poate de multe - adica presiuni politice si economice prin statele foste membre ale urss -, dar si intre participantii la proiect, ca sa nu se intample, toate combinate cu o campanie de marketing anti-nabucco.

nemtii care participa la proiect nu uita ca au un mare gazoduct construit in anii '80 cu gaze venind din rusia, italia este pe fata impotriva, avand in vedere ca are traditionar contacte stranse cu companiile dvs. energetice, austria a semnat pe 20 de ani un contract cu compania dvs., asa ca ati creat brese in acest proiect.

acum a venit si criza, care a pus bomboana pe coliva si investitiile sunt atat de ramase in urma. cu toate ca gazul este si va fi foarte eficient, si acest proiect ar fi nevoie sa mearga inainte. atunci, romania ar avea doua alternative la furnizarea de gaze si nu ati juca-o pe degete ca acum.

oricum, aveti suficienti aliati la nivel inalt, atat dintre demnitarii romani, cat si dintre marii afaceristi, care sunt de partea dvs. tot respectul pentru talentul in lobby.

sa vedem cum se scrie istoria energetica a romaniei. mai vorbim peste trei ani.

un an bun,

dle miller

  Inapoi la articolul Romania afla peste trei luni daca participa la South Stream

Setari Cookie-uri