Comentarii pe articolul Expat, caut job in Romania. Cer un salariu de 15.000 de euro


De ce nu...munca voluntara?!

la 22 Iunie 2010, ora 21:00
Un articol foarte interesant! Plin de argumente convingatoare pentru un prolonged stay in RO! Bineinteles ca e f. interesant sa stai pe malul lacului (de ex. Snagov, undepute?!). Sau sa te plimbi pe frumoasa Vale a Prahovei, unde faci de la Azuga pana la Brasov3 ore?! Mda.
Calitatile expatilor, ale managerilor, care nu mai primesc un job in firma-mama, au fost probabil foarte apreciate in cadrul companiilor care i-au trimis in RO. Nemtii au o expresie pt. astfel de cazuri, al carui echivalent nu-l cunosc in romaneste: weggelobt (l-au (re)comandat departe...In felul asta scapi in firma, à la longue, de diversi manageri (specialisti), care nu mai sunt doriti in mod deosebit. Ca isi gasesc in Romania, un climat propice de afaceri, de model sud-american, (inclusiv de urmarire a intereselor proprii) , cred ca nu mira pe nimeni, la gradul de coruptie si modul in care se fac business-urile acolo, unde zona gri este omniprezenta si de ani de zile este tinuta de indivizii perindati la putere intr-o nuanta de gri (inchis), in ciuda aderarii la EU, a adoptarii diverselor legi europene, adoptate si aplicate acolo cu o puternica nuanta mioritico-balcanica.
Am onoarea sa lucrez intr-o firma, unde managerii sunt trimisi 2-3 ani in strainatate, ei revin cu placere inapoi, firma se bucura sa-i aiba din nou in randurile lor, sa profite de experienta acumulata a acestora, sa ofere in continuare consultanta diversilor clienti, in cadrul diverselor proiecte, etc. etc. In principiu, acesta este modul civilizat de a se comporta cu oamenii care reprezinta interesele firmei in strainatate, pentru o perioada de timp limitata. Exemplul dat mai sus, cu managerul israelian, este considerat de autorul articolului drept reprezentativ?! Probabil, acest individ, venind dintr-o tara, la fel de corupta, (indiferent ca vorbim de guvern si pana la presedintele tarii), s-a simtit in Romania ca...acasa. Asa ca s-a comportat toti acesti ani ca atare. Iar despre cei expati, care accepta 15.000 EUR salariu anual, cred ca in mod realist nu poate fi vorba decat despre oameni care vor sa aiba o continuare o functie, care sa le permita accesul la ciolanul de ros. Banii nevenind din salariu, ci din afacerile oneroase, din lumea subterana, din economia paralela, la negru, unde se castiga in continuare (inca!!) bani grei! Altfel spus: folosesc din plin oportunitatile de business oferite de un stat in plina putere bananiera.

Mult succes tuturor expatilor care pe viitor se vor oferi sa faca munca voluntara in Romania!

  Inapoi la articolul Expat, caut job in Romania. Cer un salariu de 15.000 de euro

Setari Cookie-uri