Comentarii pe articolul Top solutii fiscale pentru sectorul IMM. Sfaturi pentru guvern


solutii ptr sectorul IMM

Pitic Marioara la 23 Iunie 2010, ora 12:57
Buna ziua !
Titlul articolului m-a facut sa accesez imediat materialul in speranta ca voi gasi niste solutii practice,viabile ptr toate IMM urile aflate in dificultate in aceasta perioada.
Dar n-a fost asa.Am gasit niste statistici doar.
Indraznesc sa-mi exprim parerea ca o cunoscatoare a situatiei respective ptr ca,din pacate sant intr-o asemenea situatie.
Am si eu o firma mica in care mai traiesc inca 3 oameni din munca pe care o presteaza. Santem o echipa care a crescut in ultimul an cu 2 oameni prin faptul ca am deschis un sector de servicii.Pentru asta a fost nevoie de investitii.Acestea sint din credite.Din pacate. Acestea trebuiesc returnate, si e normal sa fie asa. Dar e greu ! Aici e o problema ! E greu sa mergi cu platile in ritmul angajat acum doi sau trei ani ! Si asta ptr ca piata s-a schimbat intre timp.Aici ar trebui sa intervina statul , si sa cerara bancilor contracte de refinatare pe termene mai lungi ale celor care au sanse sa se salveze cu asemenea solutii!! Aici guvernul trebuie sa intervina si sa sustina omul care si-a ipotecat bunurile de dragul de a face cate ceva mai mult pentru el si ptr ceilalti!! Aici guvernul ar fii ,,mama buna" care isi iubeste si isi apara intreprinzatorii !!A doua masura viabila care se impune ar fi co-plata statului la taxele si impozitele ptr persoanele angajate de IMM uri!
.Si asta ar fi balonul de oxigen de care are nevoie economia reala ca sa supravietuiasca. Somajul si inchiderea IMM urilor n-ar face decat sa creasca presiunea reala asupra bugetului de stat cu repercusiuni pe termen lung asupra tuturor. Oameni buni constientizati ca doar sustinand economia reala lucrurile vor putea merge mai departe! Solutii sant !! E greu, dar se poate !! daca se vrea !! Doamne ajuta si da minte si inima oamenilor care conduc aceasta tara !!
Gavriliu Valeria la 30 Iunie 2010, ora 16:55
Mi-am suspendat pe 3 ani firmulita din febr. 2009 si bine am facut. Impunerea forfetarului e o aberatie economica, fiind perfect posibil sa mentii firma cu citiva oameni, dar sa nu-ti mai ramina nici un profit. De unde sa platesti suma forfetara. E greu de inteles pentru " alesii," natiei, cind ei , cind au o firma,nu stiu cum sa mai minareasca profitul( profituri uriase, desigur!!!, din afaceri " oneste" cu statul).
Nici suspendarea n-a fost usoara, circa 4 milioane de lei afacerea de la ORC, plus la 6 luni declaratii, deci alte cheltuieli. M-am gindit sa inchid de tot firma, ma costa cam 13 milioane, nu am banii, asa ca mai astept. Acum astept pensia, sper sa nu-mi ia din bruma de bani, cotizam cam 42%din salariu ( grupa II de munca, chimie), 35 de ani de munca, o gramada de bani. Imi place de solutia japoneza, vis a vis de pensii( deh, fiecare cu ce-l doare!), banii cotizati de-a lungul vietii se aduna intr-un cont personal, la care ai acces abia la iesirea la pensie. Pentru noi e prea tirziu, poate tinerii sa se lupte sa-si asigure un viitor pe principii corecte. Noi nici nu mai putem sa ne gindim sa mergem pe alte meleaguri, asa ca raminem sa dam sfaturi. Din pacate, chiar daca am acumulat o uriasa experienta, nu ne-a intrebat nimeni de ea. Poate nci nu citeste nimeni rindurile de mai sus, poate suntem considerati " expirati", dar fara oameni fara inteligenta, experienta si responsabilitate, sa se stie, nici unde nu se poate progresa. E o exceptie interesul Dvs, cei de la WALL-STREET, sa ne contactati pentru idei, apreciez mult serioazitatea si profesionalismul echipei . O vacanta bine meritata va doresc! Parca mai avem ceva sperante, avindu-va alaturi!

  Inapoi la articolul Top solutii fiscale pentru sectorul IMM. Sfaturi pentru guvern

Setari Cookie-uri