Comentarii pe articolul Cum gestioneaza IMM-urile activitatile de resurse umane?


Cum gestioneaza IMM-urile activitatile de resurse umane?"

Bradea Sorina la 25 Iunie 2010, ora 09:27
Mi-ar fi placut sa citesc si despre IMM uri care vad altfel gestionarea zonei de RU: introduc sisteme de evaluare profesioniste, au indicatori de performanta pe care ii si iau in considerare si deruleaza programe de induction (chiar daca nu atat de complexe ca intr-o multinationala).
Sunt astfel de firme si era interesant sa stim de ce unii aleg aceasta cale si care sunt benefiicile (sau nu!) de a te preocupa altfel de Resursa umana pe care o ai.
Adica sa scoatem in evidenta si exemplele de buna practica in acest domeniu esential pentru performanta pe termen lung a firmei de orice dimensiune ar fi ea!
Alexandra Andreea Craciun la 30 Iunie 2010, ora 19:58
Sustin ideea pe care a facut-o prezenta doamna dinaintea mea,.. prin postarea acelui comentariu,sunt intru totul de acord ca toate beneficiile unei fabrici sa fie cunoscute si pastrate un timp mai indelungat ...
Activitatile de resurs eumane, de care fabricile ,respectic IMM-urile dispun, sunt diferite de la o fabrica la alta ,deoarece fiecare dintre ele(fabrici,respectiv IMM-uri)vad lucrurile pritr-o alta prisma ,insa destul de asemanatoare................
Nedelcu Florin Marian la 30 Iunie 2010, ora 20:14
Eu spun :mai moale cu politica de resurse umane de la multinationale,ati vazut voi ceva serios in Romania?
Sunt tipele alea cu dosu' mare care te intreaba unde te vezi peste 5 ani,au facultatea de Psihologie de 3 ani facuta si aia la ID,vai mama lor de HR in Romania,nu exista recruteri la noi ,in afara totul este transparent,pe cand la noi ,unde exista atata forta de munca stam si ne proptim in resurse umane ,care dupa cum se cunoaste de pe timpul lu' Ceausescu,erau niste tovarasi care astepteau interventii,spagi,plocoane.Ce vreau sa spun este ca nu avem oameni calificati in domeniul HR,pacat de tinerii talentati pe care tarisoara asta ii are,sau mai bine spus inca ii mai are.
La noi HR nu exista,buba mare este ca angajeaza tot pe frumusete,bai fratillor am 1000000000 de cazuri de genul asta de aceea nu va merg firmele,dati afara pipitele de la" office',puneti oameni capabili ,de ce sa pui una care nu intreaba nimic legat de job si intreaba balarii,este criza puneti tinerii la treaba,lasati pipitele trimiteti-le la treaba,asa se ridica o companie nu facand toata ziua recrutari inutile.
Dati salariu decent nu va zgarciti,mai ales pe timp de criza ca mai mult pierdeti,asa fac oamenii din tarile cu adevarat capitaliste,omul sfinteste locul,nu stiati?
Eliminati din pretentiiile cerute in recrutarea de personal ,daca are minim de cunostinte il puteti forma si il puteti avea angajat pe mai mult timp,cel mai bun recruter este Managerul,pe timp de criza el stie mai bine de ce are nevoie.
Lucian Gal la 1 Iulie 2010, ora 11:56
Resusrse umane in IMM-uri? Glumiti.
Mai intai este angajata toata familia ... apoi si cativa "sclavi moderni" deoarece trebuie sa munceasca cineva.
Criterii? Reziztent la tot si toate elementele de exploatare "la sange". Salariu cat mai mic. Cat mai tineri pt a-i putea concedia usor.
Mai sunt si exceptii?
Acestea confirma aceasta regula mentionata mai sus.

  Inapoi la articolul Cum gestioneaza IMM-urile activitatile de resurse umane?

Setari Cookie-uri