Comentarii pe articolul Ce poate fi mai rau? Cu TVA de 24%, ramanem in recesiune si BNR rateaza inflatia


Efectul cotei TVA

Neda-Cojocaru Tudor la 27 Iunie 2010, ora 21:57
Sa ne comparam in viitorul apropriat cu Norvgia care are cota de TVA 25%.

Incredibil dar adevarat.
In Mass - media se vorbeste numai in domenii de productie, comert etc..

Prioritatea o are Competitivitatea care este total ignorata.
Din utilizarea eficienta a banului, venitul este mare.
Din venitul mare, putem beneficia de 25% care completeaza bugetul statului si pot fi rezolvate problemele privind: pensiile, salariile etc..

In concluzie, TVA de 24% este o masura buna.
Detaliere la cerere

Va doresco zi faina si linistita
Tudor
la 28 Iunie 2010, ora 11:28
Bugetarii sunt loviti de doua ori: 1. scaderea salariilor cu 25%; 2. cresterea preturilor si costurilor serviciilor, datorata majorarii TVA cu 5 procente.
Pensionarii nu vor suporta 15% diminuarea pensiilor, gratie Curtii Constitutionale, DAR vor suporta "cu varf si indesat" aceleasi cresteri de preturi si costuri pe servicii.
Cine are mai mult de suferit din toata aceasta situatie ?!?
Scaderea valorii pensiilor cu 15% ar fi avut exact acelasi efect asupra penionarilor (parerea personala), pe care il are cresterea TVA cu 5%. Doar ca bugetarii NU ar fi suferit si aceasta a 2-a lovitura: cresterea preturilor, DUPA ce puterea lor de cumparare a scazut deja, odata cu micsorarea salariilor.
la 28 Iunie 2010, ora 14:04
toata lumea plinge de mila bugetarilor: sindicate,partide,televiziuni
1. ati intrat de curind in primaria din localitatea unde locuiti? toti pilosii care nu au avut loc la privati sau nu au vrut sa munceasca greu si pe bani putini au dat lozu' si au intrat in primarii.
pina acum citiva ani le plingeai efectiv de mila functionarilor de la administratiile financiare:munceau mult,erau putini si "prost"imbracati.uitati-va cum sunt acum! multi, misunind in orele de program la cumparaturi, eleganti si usor sfidatori.
recunoasteti personajele?????!!!
2. cum vi se par doctorii,asistentele,infirmierele.depune vreunul impozit pe cadourile pe care le primesc ca sa-si faca datoria ?
recunoasteti personajele ????!!!
3. cunoasteti un singur caz de profesori care sa mai faca meditati gratuite , la scoala cu elevii?? ca pe bani, meditatii fac de toti chiar din scoala primara
4. sunt un om credincios, dar in ritmul asta vom avea toti preot personal si o catedrala a neamului in fiecare sat. nu credeti ca exageram putin?
si inca ceva .mai exista preoti modesti in romania??
Mitroi Radu la 28 Iunie 2010, ora 15:05
Asta este, in loc sa fie afectati doar bugetarii si pensionarii sunt afectati si aia care ii sustin acum, adica sectorul privat... Si eu am pensionari in familie, nu sunt paralel cu problemele si doleantele lor, insa fratilor sunt 6 (SASE) milioane de pensionari...

In fine, sa le multumim astora cu grevele pentru preturile mai mari incepand de luna care vine, sa le multumim spagarilor si pilosilor, si tuturor lenesilor din sectorul bugetar.

Eu personal,

VA MULTUMESC!
Marculescu Mircea la 29 Iunie 2010, ora 23:02
aceasta este probabil cea mai proasta masura luata in romania de la introducerea cartelelor de paine de catre regimul trecut. noi nu ne putem compara cu norvegia decat la tva. norvegia are printre cele mai ridicate standarde de viata din europa, printre cele mai mari venituri pe cap de locuitor. oamenii de acolo au economii, au ajutoare sociale care sunt comparabile cu venitul mediu al tarii.
in statisticile facute de bnr, pentru o crestere cu 1% a tva-ului, inflatia creste (in mod normal, nu in perioada de criza) cu 1,7-2%. asta inseamna o crestere a inlatiei in a doua jumatate a acestui an cu 10%. daca presupunem ca inflatia oricum era cam 5% => va deveni 15%. asta inseamna ca salariile reale (in termeni de putere de cumparare) ale tuturor cetatenilor romani vor scadea cu 15% (iar ale bugetarilor cu 15%+25%, dar am stabilit ca nu le plangem de mila ca oricum sunt multi si inutili), ceea ce duce la o scadere a productiei, care are ca efect o scadere drastica a profitabilitatii firmelor care nu au de ales si vor face disponibilizari sau vor intre in faliment. aceste disponibilizari vor aduce un nou val de oameni carora li s-a micsorat venitul si ciclul de va repeta, pana la stabilizarea economiei.
acest efect multimplicator in economie inseamna ca pentru fiecare leu primit de bugetul de stat se vor pierde 2,3,4,...,n lei din economie (in functie de valoarea multimplicatorului).
o sa fie vai de tara asta cel putin 3 ani de acum inainte!

va urez o recesiune usoara!

  Inapoi la articolul Ce poate fi mai rau? Cu TVA de 24%, ramanem in recesiune si BNR rateaza inflatia

Setari Cookie-uri