Comentarii pe articolul Varianta impozitarii pensiilor sub 1000 de lei a fost respinsa


De ce?

Gelu Risnoveanu la 28 Iunie 2010, ora 09:32
Nu price ceva: daca sint incompetenti de ce mai stau si nu-si dau demisia. Altceva nu-i duce capul? Decit cresterea taxelor si impozitelor, care si asa sint destul de mari si multe. Acu apropo de pensii: de ce sa fie impozitate? Eu nu le consider un venit salarial sau de alta natura care sa fie supus impozitarii ! Asta datorita faptului ca actualul pensionar a platit impozit pe perioada lucrata.
In fond pensiile sint un drept cistigat in urma anillor lucrati, si este de asteptat ca odata ajuns la pensie sa-ti recuperezi banii cotizati la fondul de pensii. Pt. ca statul s-a folosit de banii astia. Seitan spunea ca faptul de-a cotiza la fondul de pensii iti da doar dreptul de-a iesi la pensie, nu si valoarea ei. Adica statul daca asa considera poate sa-ti dea o pensie care sa fie doar simbolica. In asa fel incit sa nu o duci prea mult ca sa creezi, vezi doamne, prejudicii bugetului de stat. Caci asa sint prezentati, de actualii guvernanti, pensionarii: ca o plaga pe bugetul tarii. O plaga de care trebuie sa scapam. Un lagar sau o Siberie si am scapat de ei.
Acu pensionarii sint prezentati ca cei din cauza carora tre sa se majoreze taxele si impozitele. De parca nu tot acolo se ajungea, data fiind incopetente celor care ne guverneaza.
Daca tot nu sint in stare sa asigure pensii decente, de ce nu da posibilitatea ca fiecare sa aleaga liber ce va face cu banii pt. batrinete. Adica daca nu vrea omul sa cotizeze la stat, sa aiba aceasta posibilitate. Daca decite sa cotizeze la un fond de pensii private, sa depuna banii intr-un cont bancar, unde va beneficia si de dobinda, sa-si faca o asigurare de viata cu acumulare de capital etc. Si asfel statul nu ar mai trebui sa-si bata capul cu plata unor pensii. A, ca nu ar mai intra bani la buget? Ca nu ar mai avea ce sa fure? Asta ar fi o mare problema pt. guvernantii mafioti. Dar cred ca statul ar fi mai cistigat. In fond acu vor impozita si dobinzile bancare.

  Inapoi la articolul Varianta impozitarii pensiilor sub 1000 de lei a fost respinsa

Setari Cookie-uri