Comentarii pe articolul Ce poate fi mai rau? Cu TVA de 24%, ramanem in recesiune si BNR rateaza inflatia


Impozit forfetar, Reduceri salariale, TVA crescut. Ce urmeaza?

Georgescu Vlad la 28 Iunie 2010, ora 17:51
In ultima vreme am avut parte numai de bucurii din partea alesilor. Impozitul forfetar a distrus zeci de firme, reducerile de salarii distrug acum milioane de oameni iar cresterea TVA-ului nu ii avantajeaza decat societatile comerciale cu venituri mari si cheltuieli pe masura.

Problema cea mare este ca toate aceste manevre "de resuscitare econimica" nu fac altceva decat sa indemne la furt si hotie. Si nu ma refer aici la furtul din magazine, ci la munca la negru, vanzare/cumparare fara factura si firme fantoma (nou infiintate care dispar pana sa aniverseze 12 luni, timp in care nu se plateste forfetar).

Concluzia? Taxele si impozitele proaspat marite se vor aplica la un volum mai mic de venituri si, personal, cred ca nu vor atinge ca incasari nici macar sumele incasate pana acum...

Ce urmeaza? Pai, dupa cum ii cunoastem deja pe "guvernanti", isi vor da seama ca tot nu ajung banii si vor propune noi cresteri si noi impozitari, pana cand nu vor mai avea ce sa impoziteze si atunci ne vor amaneta cu totul sau chiar ne vor vinde...

Nu ma pot abtine sa nu ma intreb de ce nu s-a mers in directia reducerii fiscalitatii si a taxelor care ar fi stimulat economia si investitiile externe, ar fi adus profituri mari din care oamenii ar fi platit impozite pe masura iar starea de spirit ar fi fost una super optimista fata de "taia-mi-as venele" pe care il traim acum. Dar probabil ca nu se doreste sa ne fie bine pentru ca suntem o tara de oameni care ne dorim sa moara capra vecinului si nu ne intereseaza progresul, ci numai luxul si epatarea fara numar, fara numar, fara numar.

  Inapoi la articolul Ce poate fi mai rau? Cu TVA de 24%, ramanem in recesiune si BNR rateaza inflatia

Setari Cookie-uri