Comentarii pe articolul Cum vad cititorii Wall-Street starea IMM-urilor. Solutii pentru iesirea din criza


Solutii sunt!

Nicolae Doru la 30 Iunie 2010, ora 23:32
Numele meu este Doru Nicolae si sunt administratorul SC Com Nico Serv srl,firma care se afla in prezent in procedura de insolventa,cu intentia de reorganizare.Am apelat la acesata solutie,tocmai pentru ca o vad ca atare,ca pe o solutie in contextul economic actual.Stiu ca multi sunt sceptici la o astfel de afirmatie,dar,daca vanzarile scad in continuare si nu mai avem de unde reduce cheltuielile,atunci Legea Insolventei este un ajutor real,pentru oricare dintre noi.Ea te pune la adapost de eventuale executari,opreste curgerea penalitatilor la contractele comerciale si la datoriile catre stat,iti da o perioada de respiro in care te poti recapitaliza si reporni ori reorienta afacerea,iti da timpul gasirii unui partener,etc.
Din pacate,multi patroni privesc aceasta procedura ca un lucru rusinos,care nu se face.Ori este pur si simplu vorba de orgolii.Sau poate unii psera pana in ultima clipa la o schimbare care nu este plapabila si intarzie astfel momentul inceperii procedurii,pana la un moment in care nici chiar acest ajutor dat de lege nu mai poate fi suficient.Eu sustin ca declararea insolventei de catre insusi debitorul care se confrunta cu probleme,este o solutie daca decizia este luata la timp.
Pentru compania pe care o administrez,sunt convins ca am ales solutia cea mai buna,atat pentru noi cat si pentru partenerii cu care colaboram de peste 17 ani,fie ei clienti sau furnizori.
Pericolul pe care il vad insa pentru orice afacere,este tocmai lipsa de actiune,atitudinea de a astepta ca lucrurile sa se schimbe fara a face nimic concret in acest sens.
Faptul ca mi-am scris numele meu si al companiei,dovedeste nu numai ca imi asum rezultatul actiunii mele ci si faptul ca nu imi este nicidecum rusine ca am ales solutia insolventei.
Sfatuiesc si alti antreprenori sa lasa la o parte orgoliile sau rusinea si sa isi analizeze situatia "la rece" pentru a lua decizia care li se potriveste,fara a scoate idn calcul si aceasta posibilitate:cea de apela la protectia legii.
Desigur ca sunt multe alte solutii,dar ele depind de mediul politic,de legislatie,deci nu sunt decat solutii la care speram,nu unele rapide si la indemana.

  Inapoi la articolul Cum vad cititorii Wall-Street starea IMM-urilor. Solutii pentru iesirea din criza

Setari Cookie-uri