Comentarii pe articolul Cum vad cititorii Wall-Street starea IMM-urilor. Solutii pentru iesirea din criza


IMM-urile si iesirea din criza < SOLUTII>

Radu Danciulescu la 1 Iulie 2010, ora 11:31
Dintre solutiile de iesire din criza, mentionez doua mai importante:
1 - implicarea corecta 100% a clasei politice in efortul sincer al redresarii economiei nationale, prin respectarea neconditionata a legislatiei in vigoare.
2 - aplicatia industriala in domeniul in care Romania este situata printre liderii mondiali domeniul inventic !
Ca sa obtii stimulii economici, trebuie sa ai proiecte cu mari impacte in impulsionarea industriei si a celorlalte ramuri, aducatoare de plusvaloare si sa ai posibiliatile financiare ca sa le realizezi.
Din pacate IMM-urile pot avea proiecte, dar nu si resursele financiare !
Dar personele fizice care au inventii in curs sau brevetate, cum pot sa acceada la resurse, ca sa-si infiinteze propriul IMM si sa-si materializeze inventiile ?
Fondurile structurale sunt imposibil de accesat de catre inventatorii-persoane fizice,care de regula sunt la limita existentei, daramite sa mai si indeplineasca conditiile prohibitive ale acestor programe.
Hai sa vedem cine le poate accesa fara dificultati:
18 februarie 2010: Guvernul Romaniei a aprobat ordonanta de urgenta ce prevede acordarea de garantii beneficiarilor de fonduri structurale care nu reusesc sa-si asigure din surse proprii fondurile necesare pentru implementarea proiectelor din fonduri structurale.
Beneficiarii acestui program sunt:
autoritatile publice locale
asocierile legate de infrastructura de apa
universitatile
unitatile de cercetare
Domeniile pentru care se acorda aceste garantii guvernamentale sunt:
infrastructura rutiera
infrastructura energetica
infrastructura de alimentare cu apa
canalizarea si tratarea apelor uzate
managementul deseurilor
infrastructura destinata educatiei si cercetarii-dezvoltarii
infrastructura in domeniul sanatatii si a asistentei sociale.
Bravo Guvernule ! Pai sa vezi cum au sa mai impulsioneze aceste entitati industria ! Afara ,poate de infrastructura energetica, celelalte sunt domenii care nu determina direct PIB-ul tarii noastre.
Sunt si aceste masuri necesare, dar unde sunt masurile menite dezvoltarii economice,care sa ne scape de grija zilei de "azi-maine-poimaine...".


Pentru accederea la Fonduri Structurale, sunt impuse conditii imposibil de indeplinit de catre inventatori si IMM-urile care au obiect principal de activitate: Cercetare Dezvoltare Inovare:
- IMM cu vechime minima de 2 ani;
- Activitate economica pe profit;
- fonduri pentru cofinantare minima de 30 50%, etc.
Toate aceste conditii imposibile, fac ca proiectele lor sa fie din start neeligibile !
Avand in vedere ca potentialul inventic imens existent, care constituie singura cale spre eficientizarea si dezvoltarea economiei nationale, este neaplicat industrial, iar multi inventatori-persoane fizice si IMM-uri sunt in imposibilitate de a-si promova si dezvolta inventiile, vin cu urmatoarele propuneri, care sa elimine obstacolele care stau stavila acestora:
- In cadrul Institutelor politehnice de stat sunt catedre pe specialitati, care se pot constitui in Comisii de Verificare ale Proiectelor, pe diverse domenii de specialitati tehnico-stiintifice. Aceste comisii ar putea analiza si aviza inventiile cu mare potential industrial.
- Guvernul Romaniei sa gaseasca solutii de finantare totala si nerambursabila pentru proiectarea realizarea si testarea unor Modele Experimentale Demonstrative(MED), ale inventiilor avizate.
- Idem, pentru constituirea societatilor comerciale private ale inventatorilor si finantarea totala pentru crearea unor mici capacitati de productie(pentru MED-urile testate favorabil), in care statul sa aiba 49% din actiuni, din care poate ceda procente facultatilor care le-au verificat si avizat favorabil proiectele si care le vor acorda asistenta tehnica in viitor.
Modalitatile acestea, precum si altele posibile, care vor rezulta din dezbateri pot constitui tematica unor importante reportaje ale dv.
Daca credeti interesante propunerile mele,va stau in continuare la dispozitie pentru dezvoltarea lor.
Personal sunt autorul a trei inventii cu un imens impact in toate domeniile motoarelor termice, inclusiv ale celor cu pistoane, precum si ale tuturor sistemelor de cogenerare electrice existente:
1 - MOTOR ROTATIV CU ARDERE INTERNA, brevetat in Romania si in Franta.
2 HIDROMOTOARE G.A. RADU, care este in curs de brevetare la OSIM Romania.
3 MAGNETOMOTOARE RADU, care este in curs de brevetare la OSIM Romania.
Radu Danciulescu,
0722155065; rdanciulescu@yahoo.com 01.07.10

  Inapoi la articolul Cum vad cititorii Wall-Street starea IMM-urilor. Solutii pentru iesirea din criza

Setari Cookie-uri