Comentarii pe articolul Preturile locuintelor vechi au scazut in luna mai in medie cu 5%


Profesionalism sau vrajeala?

Gabi la 16 Iunie 2008, ora 07:19
Profesionalism sau vrajeala?
Ca sa faci un indice al pietei trebuie, pe langa multe altele, sa ai acces ori la toate tranzactiile imobiliare ori datele de care dispui sa fie semnificative din punct de vedere statistic (iar asta se testeaza nu se intuieste). In plus, daca oricum nu poate audita nimeni acest 'indice', ar trebui sa fie mai transparenti si sa publice mai multe date: care si cate sunt tranzactiile ce stau la baza acestui 'indice'? Ca aritmetica stim mai multi.

La cate tranzactii s-au incheiat de la inceputul anului, ma tem ca acest 'indice' nu este decat un instrument (bunicel) de manipulare a pietei si de PR. Oricum, am apreciat ca nu s-au hazardat in estimari pe luna iunie.

Cert e ca piata a luat-o la vale, nu pentru ca nu exista cerere ci pentru ca nu exista cerere la acele preturi total aberante. Iar dezvoltatorii (glumetz baiatul din articol, nu?) vor scade preturile pentru ca PROIECTELE NU SE VAND. Iar bancile au inceput nu numai sa nu mai acorde finantari aiurea (asa cum au facut-o pana acum, deh, cine-i atat de specialist in imobiliare si - fara date - sa-si de-a seama daca un proiect e vandabil ori ba?) ci si sa-i traga de maneca pe dezvoltatorii ce au luat deja credite. Acum acestia cauta finantari private/parteneri dar este destul de greu: daca ai fost sfatuit de 'specialistii' pietei ca poti sa vinzi un apartament de 2 camere cu 240.000 EUR si tu i-ai crezut, ce mai ai de facut? Nu, inainte de faliment ma refeream..
Vasilica Musa la 23 Iunie 2008, ora 20:56
Cerere de locuinte a fost,este si va fi mereu,pentru ca populatia este in crestere permanenta,: Criza mondiala de alimente si cresterea benzinei va goli buzunarele multora,asa ca preturile locuintelor va scadea minus de la jumate,mai asteptati si veti vedea.Dar sa cumperi o cutie de chibrit cu o 150.ooo de euro e condamnare pe viata.

  Inapoi la articolul Preturile locuintelor vechi au scazut in luna mai in medie cu 5%

Setari Cookie-uri