Comentarii pe articolul Un an de PRIMA CASA: Bilantul unui program guvernamental


Cateva avantaje .... restul ...

Hangiu Eusebio la 9 Iulie 2010, ora 08:05
Am achizitionat un apartament prin programul prima casa anul trecut in noiembrie. Am avut o surpriza neplacuta sa observ ca trebuiesc mai multe legalizari, acte, etc care costa. In total, in afara de avans costurile s-au ridicat la peste 2000 EUR in conditiile in care evaluatorul a fost gratis. Completarea dosarului si toate pregatirile pana la disbursare au durat 2 luni in conditiile in care am facut pressing si am apelat la "cunostinte" in banca respectiva.
Tot un minus il reprezinta garantia in cuantum de 3 dobanzi pe care o opreste banca, care nu e purtatoare de dobanda desi sunt banii mei blocati acolo si care dupa parerea mea odata ce banca are risc 0, creditul fiind garantat de stat nu isi are rostul.
De asemenea exista interdictia de a nu instraina imobilul pentru 5 ani fara a se specifica exceptii. Pot exista situatii exceptionale in care un client trebuie sa vanda imobilul.
As puncta si urmatoarele avantaje:
- lipsa comisionului de rambursare anticipata (care oricum s-a reglementat ca si cuantum prin OUG 50/2010) si probabil o sa se impuna desfiintarea acestuia ulterior.
- dobanda totusi mica fata de piata (4%+EURIBOR).
- lipsa altor comisioane in afara de cele de gestiune cont curent.

In concluzie, mie nu-mi pare rau ca am apelat la acest program.

Eusebio.
Roman Monica la 18 Iulie 2010, ora 08:10
Si eu am intrat in posesia unui apartament prin acest program.Dar comisioanele sunt f f mari.LA BCR pt un ap. de 45000 euro am platit 1300 lei comisioane .Si inca cele 3 rate care trebuie date ... si intabularea 3600 lei.E o nebunie cati bani trebuie sa dai pana sa fie al tau.Dar a durat doar 3 saptamani de cand am pus dosarul si pana sa intru in posesia lui.BAfta tuturor

  Inapoi la articolul Un an de PRIMA CASA: Bilantul unui program guvernamental

Setari Cookie-uri